Zomervakantie 2020

Deze zomer wordt er één die we niet snel zullen vergeten. Na een periode van allemaal ‘in ons kot’ blijven, kunnen we stilaan terug wat meer buiten komen. We vergeten zeker onze kinderen en jongeren niet deze zomer. We willen alles in het werk stellen om hen toch een leuke, maar veilige, zomer te bezorgen.

Algemene maatregelen zomerwerking

Breng je kind niet als hij/zij ziek is of de voorbije 5 dagen symptomen had

Was je kind ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is:
kinderen, jongeren, begeleiders, kookouders,...

Wekelijkse bubbels van maximum 50 vaste kinderen, jongeren en begeleiders

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt bij het volledige jeugdaanbod rekening gehouden met contactbubbels van maximum 50 kinderen. Hierdoor kan de capaciteit
van sommige initiatieven anders zijn dan vorige jaren. Hou hier rekening mee bij het inschrijven. Ook voor de speelpleinwerking moet je dit jaar uitzonderlijk op voorhand
inschrijven, om er zo zeker van te zijn dat we geen grotere contactbubbels hebben dan toegelaten.

‘Shop’ je week niet bij elkaar, maar kies voor 1 bubbel

Ouders worden geadviseerd geen spreiding van verschillend jeugdaanbod te plannen in dezelfde week (bv. op het speelplein OF een kamp). In het belang van hun eigen gezondheid en die van anderen, is het de bedoeling dat kinderen en jongeren in dezelfde week, ook buiten het jeugdaanbod (bv. voetbaltraining), zo weinig mogelijk contact hebben met anderen buiten hun bubbel. Die verantwoordelijkheid ligt bij de ouders die de zomervakantie van hun kind plannen, niet bij de organisator.

Hou kinderen en jongeren per week zoveel mogelijk in dezelfde bubbel

Ouders en jongeren worden geadviseerd géén spreiding van verschillend jeugdaanbod te plannen in dezelfde week. Bij voorkeur komen kinderen en jongeren, ook buiten het jeugdaanbod, gedurende 1 week met zo weinig mogelijk anderen in contact.

Ouders dragen een mondmasker bij het brengen en halen van hun kind en bij contact met begeleiders

Ouders en andere externen kunnen niet zomaar in de bubbels. Social distancing en mondmaskers spelen hier een belangrijke rol.

Info BKO
Info jeugd- en sportkampen
Speelpleinwerking Leutegem (Eernegem/Bekegem)
Speelpleinwerking Bengelberg (Ichtegem)

Klik hier om door de ZomerZoemer te bladeren.

Online infomoment zomerwerking

Heel wat zaken zullen deze zomer anders zijn dan normaal. Onze diensten hebben op woensdag 24 juni 2020 een online infomoment georganiseerd om de werking toe te lichten. De Powerpointpresentatie die toen werd gebruikt, kun je onderaan deze pagina downloaden.