Zomers Ichtegem: kunstparcours & gloednieuwe toeristische kaart

Gepubliceerd op donderdag 16 juli 2020 13.23 u.

De zomer van 2020 is er voor veel mensen eentje van de ‘staycation’. Het coronavirus gooit niet alleen roet in de reisplannen, maar ook in heel wat zomerse activiteiten... Toch pakken we dit jaar uit met een cultureel-toeristisch programma, in alle veiligheid.

Let op! Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is een mondmasker verplicht op elke locatie en mogen er maximum 15 mensen tegelijk aanwezig zijn op eenzelfde locatie.

Kunstparcours Ichtegem

‘Zomer in Ichtegem’ wordt niet integraal georganiseerd in 2020. Enkel het kunstparcours blijft behouden. De verschillende recepties, lezingen en optredens gaan niet door. Je kan wel op verschillende locaties terecht om te genieten van kunst en prachtige tuinen.

Er zijn opnieuw 9 kunstlocaties in Groot-Ichtegem en omstreken waarbij een twintigtal kunstenaars werk exposeren. 

18 juli – 13 september, elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 19 uur

  • Open atelier en beeldentuin Irénée Duriez, Keibergstraat 6 Ichtegem; gastkunstenaar Distel (schilderijen)
  • Open atelier en beeldentuin Johnny Werkbrouck, Schoolstraat 16 Wijnendale; gastkunstenaar Julien Delagrange (schilderijen)

18 juli – 30 augustus, elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 19 uur

  • Open atelier en beeldentuin Dirk Santens, Swolstraat 4 Ichtegem; gastkunstenaars Valerie Decleer (fotografie) en Jean-Luc Verpoucke (beeldhouwen)
  • Beeldentuin Mia Moreaux, Eernegemsestraat 120 Westkerke; diverse gastkunstenaars

1 augustus - 30 augustus, elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 19 uur

  • Kunstenaarstuin Katy De Bock, Zeeweg Zuid 29 Aartrijke; gastkunstenaars AnuschB (glaskunst), Christèle Devriendt (juwelen) en Jan Desmarets (beeldhouwen)
  • Kunstcollectief iD eST, kerk Bekegem; kunstenaars Daniël Joseph (beeldhouwen en schilderkunst) en Peter Simoen (grafiek).
  • Atelier De Maretak, Kapelleweg 20 Eernegem; groepstentoonstelling Kornul (beeldhouwen), Marleen Vandewalle (letterkappen) en Yvi De Backer (beeldhouwen)
  • Fototentoonstelling Jour et nuit, kerk Ichtegem; Madelief (fotografie)
  • Open atelier en beeldentuin Lieven Debrabandere, Moerdijkstraat 28 Moere; gastkunstenaars Lieven Demunter (beeldhouwen) en Christien Dutoit (beeldhouwen)

Alle locaties werden gebundeld in een overzichtelijke brochure.

Klik hier om de brochure te doorbladeren.

Je kan hem ook downloaden onderaan deze pagina of komen afhalen (op afspraak - 059 34 11 20).

Ik Zomer West-Vlaams

De provincie West-Vlaanderen lanceert deze zomer de actie ‘Ik Zomer West-Vlaams’, om het zomeraanbod in eigen gemeente, regio en provincie in de kijker te zetten.

Onze gloednieuwe fiets- en wandelkaart is de belangrijkste actie binnen ‘Ik Zomer West-Vlaams’. Hierop vind je alle bewegwijzerde fiets- en wandelroutes in onze gemeente terug: Tijl en Nelepad, Rozendaalpad, Bourgognepad, Boskapelroute, Utfancroute, Richard Depoorterroute (mountainbike) en de 4.000- en 10.000-stappenroute Eernegem en Ichtegem. Ook de horecastopplaatsen, aanbieders van de korte keten (verkoop lokale producten), bezienswaardigheden, speelpleintjes en de locaties van de ‘Kunstroute Ichtegem’ vind je op de kaart terug. Kortom, een recreatieve kaart die de hele zomer lang inspiratie biedt voor ontspanning met vertrek bij jou thuis!

Kom de kaart ophalen in de bibliotheken, het gemeentehuis of administratief centrum (na afspraak) of download hem onderaan deze pagina.