www.ichtegem.be in't nieuw!

Gepubliceerd op vrijdag 2 februari 2018 16.28 u.
U ziet het goed! Wij hebben een nieuwe website!

De voorbije maanden werd hard gewerkt aan onze nieuwe website. Samen met websitebouwer LCP uit Oostkamp kwamen we tot dit eindresultaat, waar we heel erg trots op zijn.

100% responsive

Een volledige make-over was na al die jaren nodig. De website moest niet alleen moderner worden, hij moest ook 100% responsive zijn. En dat is gelukt! Desktop, tablet of smartphone, onze website blijft overzichtelijk en past zich automatisch aan het toestel waarmee u surft aan.

Nieuwe look met slimme zoekfunctie

De website heeft een volledig vernieuwde look en maakt gebruik van de nieuwste digitale technologie. Op de rustgevende homepagina, met daarop steeds een sterk sfeerbeeld die past bij de tijd van het jaar of bij de Ichtegemse actualiteit, staat een sterke suggestieve zoekfunctie centraal. U vindt dus onmiddellijk wat u zoekt, dankzij deze slimme zoekfunctie. Er is ook een heuse A-Z lijst waarop u alle pagina's van de website onder één dak kunt terug vinden.

Snel naar de juiste plek

De tijd van surfen op het internet is voorbij. Een inwoner komt niet meer naar de website van zijn gemeente om te lezen waarmee de gemeente en haar diensten zich dagelijks bezig houden, maar wel om snel een antwoord te vinden op zijn vraag. Daarom deelden we de website op in duidelijke thema's en subthema's. Wanneer u scrollt over de balk, klapt een thema open.

Er zijn ook 7 à 8 zogenaamde ‘toptaken’. Uit statistieken weten we dat burgers het meest onze openingsuren, attesten, het recyclagepark, activiteitenoverzicht, kinderopvang,… zoeken. Daarom bundelden we deze toptaken centraal op de pagina.

Less is anno 2018 more: vaak worden te veel zaken op de homepagina geplaatst, maar dit werkt averechts; de burger verdrinkt in de veelheid aan informatie en geeft zijn zoektocht snel op.

Digitaal loket

We hebben massaal ingezet op gebruiksgemak. Daarom is er een Digitaal loket zodat inwoners makkelijk van thuis documenten kunnen aanvragen en meldingen, suggesties of klachten kunnen doorsturen. U wil een defecte straatlamp melden, iemand inschrijven voor een sportkamp of een speelstraat in uw wijk aanvragen? Het kan dankzij het Digitaal loket.

Het Digitaal loket wordt tegen eind februari verder uitgebreid, zodat u verschillende documenten zoals een attest van gezinssamenstelling ook kunt aanvragen. Hou onze website dus zeker in de gaten!

Heeft u nog tips of ziet u misschien nog ergens een foutje? Aarzel niet om ons te contacteren.