Winnaars #IchtegemInspireert-awards bekend!

Gepubliceerd op maandag 21 december 2020 14.50 u.

Elk jaar zet de gemeente de meest verdienstelijke inwoners in de bloemetjes. In 2019 staken we onze prijzen in een nieuw jasje: de #IchtegemInspireert-awards. Helaas gooide het coronavirus tot 2x toe roet in het eten voor de uitreiking van de awards… tot nu!

Alle genomineerden kregen op 18 december 2020 een box vol lekkernijen aan huis geleverd. Bij de winnaars zat ook de award zelf in de box.

Hoog tijd dat ook jij kennismaakt met de winnaars!

1. Sportawards

Jeugdsporter

Kyriani Sabbe (voetbal) - winnaar

Speler bij Club Brugge en nationale ploeg (Rode Duivels) - opgesteld als middenvelder of centraal verdediger in nationale en internationale wedstrijden. Speelt een jaar hoger dan zijn leeftijd bij de U16. Is nu na de winterstop opgesteld bij de U18. Uitgeroepen tot beste speler in Topparken Lunteren. Beste speler in Minsk Wit Rusland.

Arne Genouw (boogschieten)

Palmares 2019: jeugdprins in Veldegem, 1e plaats op West-Vlaams kampioenschap, 6e plaats op nationaal kampioenschap, 3e plaats op Belgisch kampioenschap, 1e plaats op Europees kampioenschap, 1e plaats jeugdblokken in Eernegem, 1e plaats jeugdblokken in Blankenberge en 1e plaats jeugdblokken in Izegem.

Sportvereniging

WTC Blijf Jong Ichtegem (wielertoerisme)

In 2019 werd het 50-jarig jubileum gevierd. 

BC Sportif (badminton)

De club nomineert de vele vrijwilligers (spelers en vooral ouders van de jeugdleden) die steeds paraat staan om hen te helpen bij tal van activiteiten. Zonder hun ondersteuning en hulp zou BC Sportif niet gegroeid zijn tot de club die ze vandaag zijn! 

KBK Ichtegem (krachtbal) - winnaar

De krachtbaldames U14 van KBK Ichtegem spelen in nationale en werden in 2019 niet alleen kampioen in hun reeks, maar ze werden ook finalist en uiteindelijk winnaar van de Beker van België.

Sportman

Hans De Gryse (handcycling) - winnaar

Hans nam in 2019 deel aan 21 wedstrijden in België, 7 in Nederland, 1 in Oostenrijk, 1 in Frankrijk en 1 in Duitsland. Hij behaalde op 17 van de 31 wedstrijden een podiumplaats in eigen klasse. Hij behaalde 9 keer de eerste plaats, 1 keer de tweede plaats en 7 keer de derde plaats. Hij is 3 maal de Mont Ventoux opgereden in 6 dagen tijd via alle 3 de kanten (Malaucène, Sault en Bédoin). Hij heeft de Muur van Geraardsbergen overwonnen (langs de steilste kant 19,8%) en bracht het dagrecord van 201 km naar 220 km.

Kenny Constant (wielrennen)

Kenny reed dit jaar 75 wedstrijden. Dit zowel in West -Vlaanderen als Oost- Vlaanderen. Zijn palmares in 2019: 9 keer 1ste plaats, 10 keer 2de plaats, 5 keer 3de plaats, 10 keer 4de plaats en 6 keer 5de plaats. Daarnaast behaalde hij nog tientallen top 10 plaatsen.

Sportvrouw

Evy Pieters (atletiek) - winnaar

Evy behaalde in 2019 volgende provinciale titels: provinciale titel 3000m piste en provinciale titel 4x400m / 4x800 (teamverband met AVR). Ook enkele bijzondere nationale prestaties kon ze op haar palmares noteren: 14de plaats Belgisch kampioenschap veldlopen (korte cross), 10de plaats korte cross CrossCup selectiecross Roeselare en 3de plaats CrossCup Relays Berlare (in teamverband met AVR-clubgenoten Veerle Dejaeghere en Hanna Vandenbussche).

2. Ichtegem-awards

Jongere 

Julie Delaere

Julie Delaere is de jongste auteur van een gemeentelijke erfgoedbrochure. Ze is 20 jaar en schreef helemaal alleen de 12de erfgoedbrochure 'Kunst en kunstenaars in de openbare ruimte'. 

Jason Broucke

Jason had het genoegen om in 2019 de internationale autowedstrijd ‘London Cartel car of the year’ te winnen met zijn mini cooper. Hij stond met zijn zelfgebouwde/gerestaureerde wagen in 2 internationale magazines, dit met reportages over de wagen van minimum 6 pagina's.

Robin Loosvelt - winnaar

Robin is heel erg begaan met het milieu en natuur en trekt op pad om zwerfvuil op te ruimen. 

Volwassene

Hannelore Demonie

Hannelore schreef in 2019 haar eigen boek 'Klein geluk’ met 10 eenvoudige sleutels om sterker in het leven te staan'. Vanuit haar praktijk (Hannelore is kinesiste) en haar ervaring bundelde Hannelore haar oefeningen, adviezen en tips voor haar patiënten in een uiterst toegankelijk geschreven boek. 

Viviane Hosten - winnaar

Reeds jarenlang en dag in dag uit zet Viviane zich in voor de zwerfkatjes in Ichtegem/Eernegem. Zij doet dit met hart en ziel en ijvert sterk voor een goed beleid zodanig dat we dit probleem nog beter en sterker kunnen aanpakken.

Andy Mylle

Andy Mylle uit Ichtegem trok zich het lot van de slechtziende Eline (13) zo aan dat hij voor haar een hulptoestel knutselde om de lessen op school makkelijker te kunnen volgen. Dankzij de ‘my board buddy’ - een joystick met een paar knoppen - kan ze nu probleemloos het digitale schoolbord zien. 

Senior

Julien Goemaere

Julien is een gedreven zwerfvuilvrijwilliger en haalde daar ook al de pers mee. Meermaals per week rijdt hij rond doorheen de gemeente om het zwerfvuil op te ruimen. Naast zijn inzet voor het milieu is Julien ook vrijwilliger bij de minder mobielencentrale.

Willy Vermander - winnaar

Willy wordt omschreven als een man van weinig woorden maar daden. Hij staat elke dag paraat voor het onderhoud van de voetbalterreinen bij KVC Ichtegem, maar ook voor de vele kleine werkjes in en rond de kantine/voetbalterreinen kunnen ze op hem rekenen.

Vereniging/school

De Zandkorrel - winnaar

Na heel wat jaren van actief vergroenen op school, mocht De Zandkorrel op vanaf 18 oktober 2019 de groene vlag hijsen. Deze internationale erkenning maakt van de Zandkorrel een heuse eco-school. 

Liberale Vrouwen met Durf

Deze vereniging omvat een ploeg van ondernemende dames die mensen helpen die het moeilijk hebben of alleen zijn. 

Welzijnsschakels ‘t Kassietje

Welzijnsschakels ’t Kassietje is een lokale organisatie die, achter de schermen, inwoners die het (tijdelijk) wat moeilijk hebben op allerhande levensdomeinen samenbrengt en ondersteunt.