Winnaars #IchtegemInspireert-awards bekend!

Gepubliceerd op  vrijdag 6 okt 2023 om 09:52 uur

Elk jaar zet de gemeente de meest verdienstelijke inwoners in de bloemetjes aan de hand van de #IchtegemInspireert-awards.

Na een stemronde door de inwoners en de leden van onze gemeentelijke adviesraden werden de prijzen op vrijdag 24 maart uitgedeeld tijdens de feestelijke awardshow in Sport- en cultuurcentrum De Klokkenput.

Hoog tijd dat ook jij kennismaakt met de winnaars!

1.  Sportawards

Jeugdsporter

Bruce Ramboer (karting) - winnaar

Bruce is aangesloten bij Racing Team Claude Bal

Palmares 2021 - 2022:

 • Eerste plaats karting Goodwill
 • Eerste plaats karting Mc Challenge Kortrijk
 • Eerste plaats karting Mc Challenge Kortrijk
 • 9de plaats karting Douvrin Frankrijk

In 2023 rijdt hij volledig Frans kampioenschap

Sportverdienste

Jeffrey Sanders (long distance triathlon) - winnaar

Jeffrey is aangesloten bij de sportclub A bloc Endurance.

Palmares 2021 - 2022:

 • EK Ironman Frankfurt 7e M25 in 09H45
 •  Kwalificatie WK Ironman Hawaii
 • WK Ironman Hawaii 100e M25 in 10H28
Tatiana David (tafelvoetbal)

Tatiana is aangesloten bij club Tope & Tegoare

Provinciaal:

 • 1e plaats dames dubbel
 • 1e plaats dames enkel
 • 3e plaats ranking dubbel
 • 3e plaats gemengd

Nationaal:

 • 1e plaats dames enkel
 • 3e plaats dames dubbel

Sportploeg

U13 SK Eernegem (voetbal)

Palmares 2021 - 2022:

Jeugdcup Het Nieuwsblad: winnaar West-Vlaanderen - 2e in de nationale finale

-         Aantal deelnemende ploegen WVL: 56!

-         Aantal deelnemende ploegen Nationaal: +100

De Krabbers Eernegem (boldersclub)

Palmares 2021 - 2022

West-Vlaamse kampioen A+ 2022

KBK Ichtegem - regionale heren (krachtbal)

Palmares 2021 – 2022

Reekswinnaar in hun poule regionale heren

KBK Ichtegem - Jeugd U12 (krachtbal) - winnaar

Palmares 2021 – 2022

Bekerwinnaars van België 2021-2022


2. #IchtegemInspireert-awards

Cultuurprijs

Vanuit de cultuurraad wordt een cultuurprijs uitgereikt voor een persoon, een collectief of een initiatief dat zich verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van cultuur. Deze prijs onderscheidt zich van alle anderen, omdat hiervoor géén kandidaturen kunnen voorgedragen worden en er niet voor gestemd kan worden.

De cultuurprijs wordt uitgereikt aan het team van vrijwilligers dat meeschreef aan de Ichtegemse erfgoedbrochures, 17 publicaties ondertussen.

Voor hun vele opzoekingswerk, het tot stand brengen van de publicaties en het ondersteunen of meehelpen aan eventuele gekoppelde publieksactiviteiten. Door hun vrijwillige inzet werd het Ichtegemse erfgoed op een laagdrempelige manier op de kaart gezet. Dit heeft ook een bovengemeentelijke uitstraling. Een afgevaardigde zal de prijs voor de groep in ontvangst nemen.

Een lijst met de winnaars van de cultuurprijzen van de afgelopen jaren kan onderaan deze pagina gedownload worden.

Inspirerende inwoner

Cindy Castelein - winnaar

Cindy is sinds januari 2018 vrijwillige fotografe bij Boven De Wolken. Deze fotografen gaan langs bij ouders die tijdens of kort na de zwangerschap noodgedwongen afscheid moeten nemen van hun kindje. Ze geven deze ouders met de professionele foto's van hun kindje een herinnering voor het leven, een houvast, een tastbare herinnering die ze kunnen koesteren en die hen ook ondersteunt tijdens het rouwproces. Cindy helpt deze ouders ondersteunen in een moeilijk moment in hun leven. Voor Cindy is Boven De Wolken heel belangrijk en het ligt haar heel nauw aan het hart. Ze wil sterrenouders een hart onder de riem steken en laten weten dat ze dit niet alleen hoeven te doen.

Koen Coudeville

Koen is trainer bij SK Eernegem en werd voorgedragen vanuit de voetbalouders omdat hij een trainer is in hart en nieren. Hij leeft en ademt voetbal en bovendien zijn de kids uit zijn ploeg alles voor hem.

Axelle Seys

Axelle werd namens de Ichtegemse Welzijnsraad kandidaat gesteld voor deze award. Ze riep in 2022 namelijk op om de ziekte mucovisidose bespreekbaar te maken. Dit is een ongeneeslijke en erfelijke aandoening waar ze zelf aan lijdt. Ze deelde haar verhaal in verschillende regionale media en steekt zo anderen ook een hart onder de riem.

Aude Goemaere

De jonge Aude werd door haar mama kandidaat gesteld omdat ze zich inzet tegen armoede. Aude begon eind 2021 aan haar bruisballenproject. Ze maakte thuis meer dan 1.000 bruisballen, verkocht ze, en zamelde daarmee ruim 1.300 euro in voor de vzw Een hart voor vluchtelingen Dunkerque, die de centen gebruikt voor de aankoop van medisch materiaal, tenten, verzorgingsproducten...

Hilde Osteux

Hilde is mama van 2 kinderen die beiden leven met het autismespectrumstoornis (ASS) en zijn daardoor ook psychisch kwetsbaarder. Hilde zet zich reeds meer dan 10 jaar in voor meer erkenning van de problematiek. Zij zet haar schouders onder tal van projecten om ASS en geestelijke gezondheid bij (jong)volwassenen onder de aandacht te brengen. Zij organiseert ook maandelijks een digitaal praatmoment om andere ouders, lotgenoten,... te verenigen, tips te geven en om er te zijn voor elkaar.

Inspirerende school, vereniging of club

Samana Bekegem

Samana werd door een inwoner van Bekegem kandidaat gesteld. Deze persoon ziet hoe de vereniging mensen verbindt, verenigt en uit hun isolement of eenzaamheid haalt door persoonlijke inzet van de bestuursleden. Samana betrekt ook andere verenigingen bij hun activiteiten vb plaatselijke Chiro. Zo creëren ze ook verbinding tussen verschillende generaties.

Chiro Groezie Bekegem

Chiro Groezie bezorgt niet alleen wekelijks veel kinderen een supernamiddag, maar verbindt ook ouders en andere sympathisanten op hun activiteiten. Daarnaast zijn ze een jeugdvereniging die inclusie niet uit de weg gaat en dat siert de leiding, die daarbij toch een extra verantwoordelijkheid krijgt. Dit getuigt een kookouder, die het persoonlijk van dichtbij mee beleeft tijdens het jaarlijkse kamp, waar ze als kookploeg hen hierbij proberen bij te staan als dat nodig is.

Chiro Eernegem - winnaar

Chiro Eernegem had dit jaar opnieuw een record aantal leden. Ze gaan met maar liefst 200 kinderen op kamp en bezorgen heel wat kinderen en jongeren een onvergetelijke tijd. Daarnaast probeert Chiro Eernegem zich ook in te zetten voor kinderen en jongeren die het financieel moeilijk hebben. Ze proberen om de Chiro zo laagdrempelig mogelijk te houden.

GBS De Bever Ichtegem

GBS De Bever nam deel aan Operatie Proper tijdens het schooljaar 2021 – 2022. Ze ondernamen initiatieven om zwerfvuil tegen te gaan: ondertekening van een engagementsverklaring, het invoegen van een structurele beurtrol om op te ruimen binnen de schoolmuren, opruimen in de schoolomgeving, gebruik van herbruikbaar materiaal, hanteren van het principe ‘Leave No Trace’ tijdens schooluitstappen, organisatie van themalessen rond de zwerfvuilproblematiek,.... Naar aanleiding van de inspanningen die ze leverden, konden ze een cheque van 775 euro in ontvangst nemen.

Downloads

Naar top