Wijzigingen Mijn Verbouwpremie

Gepubliceerd op  donderdag 12 okt 2023 om 09:30 uur

Wijzigingen Mijn Verbouwpremie

Mijn Verbouwpremie is de overkoepelende premie van de Vlaamse overheid voor wie investeert in zijn of haar woning, appartement of een andere gebouw in het Vlaams Gewest. Je kunt een premie aanvragen voor verschillende categorieën zoals dak- of vloerisolatie, binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair,….

Bekijk vooraf tot welke doelgroep je behoort en wat de voorwaarden zijn. Dit bepaalt of je in aanmerking komt en hoe hoog het premiebedrag kan zijn.

Wat wijzigt er binnenkort?

  • De premie voor condensatieketel wordt stopgezet

De premie voor een gascondensatieketel wordt stopgezet voor eindfacturen vanaf 1 november 2023. De aanvraag van de premie zal nog mogelijk zijn tot en met 31 oktober 2024, op voorwaarde dat de eindfactuur dateert van vóór 1 november 2023 en voldaan is aan de andere voorwaarden. De afschaffing van de premie kadert in de uitvoering van het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030.

  • Daling premiepercentages voor aanvragen vanaf 2024

Bij bepaling van de premie voor eigenaar-bewoners wordt er rekening gehouden met het inkomen.  Voor een aantal categorieën is er een daling van de premie. Let wel: kijk na per categorie wat van toepassing is.

  • Voor de categorieën dak, buitenmuur, vloer, ramen en deuren, binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair is de aanvraagdatum van de premie van belang voor bepaling van de premie. Voor aanvragen vanaf 1 januari 2024 daalt het premiepercentage voor de laagste inkomenscategorie van 50% naar 35%, voor de middelste inkomenscategorie daalt het premiepercentage van 35% naar 25%. Ook het premieplafond per categorie wordt aangepast.
  • Voor de categorie warmtepomp is de datum van de eindfactuur bepalend (zowel voor eigenaar-bewoners als alle andere investeerders). Voor eindfacturen vanaf 1 januari 2024 daalt de premie voor warmtepompen.

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie? Je kan terecht bij Woonpunt via www.woonpuntinfo.be of surf naar www.mijnverbouwpremie.be


TIP: Start op tijd met de voorbereiding van je aanvraag zodat je deze tijdig kunt insturen.

Naar top