Wiek Fantastiek: 8 juli

Gepubliceerd op maandag 13 juni 2022 14.28 u.

Dit jaar komt Wiek Fantastiek opnieuw naar je toe!

Met Wiek Fantastiek toeren we doorheen de gemeente Ichtegem en houden we halt in buurten op grasvelden en pleintjes met een gratis cultureel programma voor jong en oud. Zowel activiteiten, animatie, spel, theater, muziek en ontmoeting laten de buurt verder bruisen!

Kom langs en laat je onderdompelen in het culturele en ontspannende aanbod, maak een praatje met andere mensen uit de buurt in onze bar (met gratis koffie, thee en water!) en ontdek hoe fantastisch jouw buurt is! 

Want... Dit jaar zetten we éxtra in op ontmoeting en dialoog om jou en je (verre) buren dichter bij elkaar te brengen! We lanceren een fotoproject (op 13 en 14 juni) in de straten en wijken waar Wiek Fantastiek dit jaar doorgaat. Daar nemen we fijne foto's van de buurtbewoners en we stallen die uit op Wiek Fantastiek. Zo leer je elkaar beter kennen, letterlijk face to face!

Ook wanneer je niet in één van de wijken woont waar Wiek Fantastiek dit jaar doorgaat, ben je van harte welkom op dit gratis evenement.

Data en locaties:

  • 24 juni: Wiek Fantastiek @ Tuin Huis Dekeyser Ichtegem
  • 1 juli: Wiek Fantastiek @ Grasplein Belleboslaan Eernegem
  • 8 juli: Wiek Fantastiek @ De Kouter Bekegem

Het volledige programma:


Vanaf 17 uur: opening bar en foodstand

Doorlopende animatie:

  • Speel-arenatheater door Hoetchatcha
  • Workshops door Huisje Artistiek
  • Interactieve boekenspellen door de openbare bibliotheek

19 uur: familievoorstellingen

8 juli: familievoorstelling 'Stil' van Charel & Co

Het tonen van jonglerie, goochelarij, muziek, rijmelarij, stunts, … het lange leven van de Charel. Over hoe angstig zijn soms deel is van spelen en leven.
Een zeer toegankelijk verhaal over bang zijn en experimenteren met voelen en stilstaan.

Tussendoor en na de laatste voorstelling achtergrondmuziek door Dj In-Motion

Verkeersmaatregelen 

Naar aanleiding van deze festiviteiten zijn enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht. Een volledig overzicht vind je hier.