Werken Halve Bareel: 6/7 tot 19/7

Gepubliceerd op woensdag 1 juli 2020 11.24 u.

Sinds enkele maanden wordt er hard gewerkt in en rond het centrum van Eernegem (Aartrijkestraat, Zedelgemsesteenweg en Oostendesteenweg).

Dit waren voorbereidende werkzaamheden om de waterleiding in de Aartrijkestraat volledig te vernieuwen. Eind april 2020 werd het kruispunt Halve Bareel (voorlopig) terug opengesteld. 

Na verschillende positieve watertesten en -stalen zal van 6 tot en met 19 juli 2020 een eindafkoppeling aan de waterleiding gebeuren. Het kruispunt zal daarom terug gedeeltelijk worden afgesloten.

Hierdoor worden opnieuw tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor een periode van 2 weken:

  • De vaste verkeerslichten op het kruispunt Halve Bareel worden uitgeschakeld en worden vervangen door werflichten.

  • Het verkeer op de Oostendesteenweg kan de Leugenboomstraat inrijden richting Koekelare en kan de Stationsstraat inrijden richting centrum Eernegem.

  • Verkeer komende vanuit centrum Eernegem kan Eernegem niet uitrijden via het kruispunt Halve Bareel. Dit verkeer moet de omleiding via de Fabriekweg richting Zedelgemsesteenweg volgen om zo Eernegem uit te rijden.

  • Verkeer komende vanuit Koekelare kan het kruispunt Halve Bareel niet uitrijden. Richting Oostende volgt dit verkeer de omleiding over Moere. Richting Ichtegem volgt dit verkeer de omleiding over Koekelare. Deze omleidingen staan in Koekelare aangegeven.

  • Verder wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd langs de Biezenstraat (vanuit de Stationsstraat richting Zedelgemsesteenweg) en langs de Moerdijkstraat (vanuit de Leugenboomstraat richting centrum Ichtegem) voor het lokaal verkeer.

Omleiding Lijnbus 51

Lijn 51 volgt van maandag 6 juli tot en met vrijdag 17 juli een omleiding: de bus rijdt rechtdoor op de Oostendesteenweg. De centra van Ichtegem en Eernegem worden niet aangedaan tijdens deze werken.

  • Volgende haltes worden niet bediend in beide richtingen:

Eernegem: Halve Bareel, Boussemaere, Station, Kerk, Café Garage, Molendorp, Lievens en Lijsterweg

Ichtegem: Mitswege, Station en De Engel

  • Er worden 3 tijdelijke haltes voorzien langs de Oostendesteenweg

Ter hoogte van kruispunt De Engel, ter hoogte van Kruispunt Zedelgemsesteenweg X Oostendesteenweg en ter hoogte van garage Devisch

De inwoners en handelaars van de betrokken straten krijgen een uitgebreide bewonersbrief met meer informatie. Voor vragen kan contact opgenomen worden met de technische dienst van de gemeente via 059 34 11 20.

Na afloop van deze werken zal begin augustus de langverwachte renovatie van de waterleiding in de Aartrijkestraat gebeuren. Klik hier voor meer informatie over deze werken.