Ichtegem en Welbi slaan handen in elkaar

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022 14.20 u.

Welbi is een door de federale overheid erkend online deelplatform dat toelaat om helpende handen in de buurt te vinden of zelf aan te bieden.

Het platform brengt mensen uit je buurt samen om elkaar te helpen. Goedkoop en betrouwbaar voor wie helpende handen zoekt, gemakkelijk en fiscaal voordelig voor wie wil helpen. Zoek in je buurt, geef aan waarmee je wil helpen of waarvoor je iemand zoekt en betaal nadien via de gratis app of je computer.

Welbi is een initiatief van Curando en CEVI, in samenwerking met Ferm en is nu ook beschikbaar in onze gemeente.

Versterking inroepen voor je dagdagelijkse taken? Zelf een centje bijverdienen? Hulp inroepen voor iemand anders? Met Welbi vind je in een paar klikken een helpende hand in jouw buurt!

Bovendien zorgt het initiatief er ook voor dat senioren, minder mobiele en hulpbehoevende mensen langer thuis kunnen wonen.

Flexibel, verzekerd hulp vragen of aanbieden

Mensen die bereid zijn om elkaar (sporadisch, flexibel) met diverse diensten te helpen, kunnen op het platform kiezen uit 6 breed gedefinieerde diensten: vervoer, klusjes, babbel, oppas, digitale ondersteuning en shoppen.

Registreren kan via www.welbi.be of via de app. Welbi is toegankelijk vanaf 16 jaar. Met vragen of voor extra informatie kun je terecht op het nummer 078 05 01 48, via hallo@welbi.be of bezoek het fysiek Welbipunt in woonzorgcentrum Sint-Anna in Eernegem.