Wandelen

10.000 stappenroute

De dienst sport stelde samen met enkele vrijwilligers twee uitgestippelde 10.000 stappenwandelingen samen, één in deelgemeente Ichtegem, de ander in Eernegem. Beide routes kunt u¬†inkorten en er zo een 4.000 stappenwandeling van maken.

Elke beweging telt

Onderzoek toonde aan dat 10.00 stappen gespreid over een hele dag voldoende zijn om je gezondheid fundamenteel te verbeteren. Om onze inwoners gezond en fit te houden willen we hun beweeggedrag stimuleren. De 10.000 stappenroutes zijn ongeveer 7 km, de 4.000 stappenroutes zijn ongeveer 3 km.

Plannetjes

De 10.000 en 4.000 stappenroute Ichtegem en 10.000 en 4.000 stappenroute Eernegem kunt u op deze pagina downloaden.

Stappenteller

Naast de uitgestippelde routes verkoopt en verhuurt de dienst sport ook stappentellers.

Kostprijs?

  • verkoop:¬†16 euro
  • verhuur: gratis (waarborg: 16 euro)

Wandeltoerisme

Een gemeentelijk wandelnetwerk is vanaf april 2017 te vinden op de site van Wandelknooppunt waar onze wandelmogelijkheden steeds up-to-date worden gehouden. Wie dat wenst kan hier ofwel zelf wandelingen afdrukken ofwel deze downloaden op GSM of GPS en zo zelf zijn wandelparcours op maat samenstellen.

Vanuit het centrum van Ichtegem vertrekken het Tijl en Nelepad en het Dokter Bruwierpad. Daarnaast vonden wij een prachtige tocht in Bekegem op de rand van zandstreek en polders in Bekegem voetje voor voetje. Samen met de milieuverenigingen werden ook nog het Bourgognepad en het Rozendaalpad ontwikkeld. Van deze laatste zijn de wandelkaarten gratis op de dienst toerisme te verkrijgen.