Wachtdiensten

Wachtdienst apothekers

De wachtdienst begint in principe op vrijdagavond 20 uur en eindigt op maandagmorgen 9 uur. Hierop zijn afwijkingen mogelijk. Een apotheek kan immers ook op zaterdag vaste openingsuren hebben.

U kunt opvragen welke apotheek wachtdienst heeft op:

0903 99 000 (1,50 EUR/min)
www.apotheek.be


De wachtdienst van apotheken is bedoeld om de beschikbaarheid van geneesmiddelen en de continuïteit van de zorg te garanderen.  De apothekers verzekeren deze dienst volgens een beurtrol, bovenop hun normale openingsuren.

De apothekers van wacht zijn bereid om in elke dringende medicatiebehoefte te voorzien, ook ’s nachts, maar hun apotheek is zeker niet open voor om het even welke aankoop.

Net als andere zorgverstrekkers mag de apotheker daarom een extra bedrag (het wachthonorarium) aanrekenen voor elke prestatie buiten de normale openingsuren. Aan deze aanrekening zijn voorwaarden verbonden. U kunt meer informatie vragen aan uw apotheker of aan uw ziekenfonds.

Wachtdienst huisartsen

De wachtdienst begint in principe op vrijdagavond 20 uur en eindigt op maandagmorgen 8 uur. Hierop zijn afwijkingen mogelijk. Een dokter kan immers ook op zaterdag consultaties hebben.

Je kan opvragen welke huisarts wachtdienst heeft:

op het telefoonnummer 1733
op www.mediwacht.be

De wachtdienst dient om 'medische zorgen' te kunnen verstrekken die nodig zijn als uw huisarts tijdens een bepaalde periode niet bereikbaar is.

De arts belast met de wachtdienst kan u bij een telefonische oproep vragen naar zijn/haar praktijk te komen. Probeer dit zoveel mogelijk te respecteren. Je wordt dan op afspraak bediend, je moet bijna niet wachten en de arts kan jou veel beter helpen.

De wachtdienst dient om jou uit de nood te helpen: banale en niet-dringende zaken stelt u beter uit tot na het weekend, als uw huisarts weer beschikbaar is. De arts met wachtdienst kan een toeslag aanrekenen.

Naar top