Verkiezingen 14 oktober 2018

Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018 16.21 u.

Op 14 oktober trekken we met z'n allen naar de stembus voor de gemeentelijke en provinciale verkiezingen.

Oproepingsbrief en identiteitskaart

  • Alle personen die ingeschreven zijn in Ichtegem op 01.08.2018 en voldoen aan de kiesvoorwaarden, worden opgenomen op de kiezerslijst van Ichtegem. 
  • Ten vroegste op 27 september 2018 kunt u uw oproepingsbrief ontvangen (niet vroeger). 
  • Bij verlies of het niet ontvangen van de oproepingsbrief, kan u een duplicaat van uw oproepingsbrief ophalen bij de dienst burgerzaken in de week van de verkiezingen (niet vroeger) en tot 12 uur op de verkiezingsdag. Dit gebeurt op vertoon van uw identiteitskaart en is gratis. Indien u zelf niet in staat bent om uw duplicaat af te halen, kan u iemand in uw plaats sturen. Die persoon heeft enkel uw identiteitskaart nodig. 
  • Bij verlies of diefstal van uw identiteitskaart (waarvan u nog geen aangifte hebt gedaan) doet u aangifte van verlies bij de dienst Burgerzaken of bij de politie en brengt u een pasfoto mee. Daar ontvangt u een attest van verlies waarmee u kunt stemmen. U kunt een attest van verlies ophalen tot 12 uur op de verkiezingsdag.
  • De dienst burgerzaken is zondag 14 oktober open van 8.30 tot 12 uur. Enkel en alleen voor het verlies of niet ontvangen van de oproepingsbrief en/of verlies of diefstal van uw identiteitskaart. U kunt zowel in het gemeentehuis van Ichtegem als het administratief centrum in Eernegem terecht.

Hoe stem ik geldig?

In dit filmpje ontdekt u hoe u geldig stemt.

FAQ Verkiezingen

Heeft u verder nog vragen? Klik hier voor alle informatie over de verkiezingen of neem contact op met de dienst burgerzaken.