Vaccinatiecentrum Thor in Torhout gesloten

Gepubliceerd op zondag 8 januari 2023 14.52 u.

Vaccinatiecentrum Thor sloot de deuren op 15 december. 

58,75 % van de inwoners in onze Eerstelijnszone heeft zich laten vaccineren met een herfstvaccin (boosterprik) (van dit cijfer is 83,30% 65+’er). Dit vertaalt zich in 37.685 prikken (gezet tussen september en december).

Algemeen is dit is iets hoger dan de gemiddelde vaccinatiegraad in Vlaanderen voor de volledige herfstcampagne. We hebben met onze Eerstelijnszone dus een zeer mooie vaccinatiegraad behaald.

Deze resultaten konden wij niet behalen zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Regelmatig hebben wij een vrijwilliger in de kijker gezet via onze Facebookpagina Gemeente Ichtegem.

Het gaat in totaal om een 170-tal vrijwilligers die in verschillende shiften hebben gewerkt tijdens de maanden september, oktober en november. Dit waren artsen, apothekers, optrekkers, vrijwilligers, stewards binnen én buiten op de parking (door weer en wind!), verpleegkundigen, onthaalmedewerkers, callcentrummedewerkers ... 

Wil je je nog laten vaccineren?

Dat kan vanaf 1 januari 2023 via je huisarts of in een aantal apotheken. Lees op www.apotheek.be bij welke apotheker je terecht kunt voor een afspraak.

Welke apothekers vaccineren?

Niet elke apotheker is gekwalificeerd om COVID-19-vaccins toe te dienen. Zoek hier op basis van je adres, postcode of woonplaats welke apothekers in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen toedienen (vink de optie 'COVID-vaccinatie' aan).

Al eerder gevaccineerd?

Je huisarts of apotheker kan zien welke vaccins je al kreeg toegediend en wanneer. Hij/zij heeft daarvoor toegang tot het systeem Vacinnet. Kreeg je al een eerste dosis in het vaccinatiecentrum? Voor je tweede dosis na 1 januari 2023 kun je dus terecht bij je huisarts of apotheker. Zij zullen rekening houden met het minimale interval van 3 weken tussen je eerste en tweede dosis.

Meer informatie over COVID-19-vaccinatie? Surf naar www.laatjevaccineren.be.