Coronavaccin voor 12- tot 15-jarigen: meld je aan op de Qvax-reservelijst en kom samen met één van je ouders!

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021 11.52 u.

Qvax-registratie voor 12+'ers

Sinds 7 juli 2021 kunnen ook jongeren vanaf 12 jaar zich registreren op de Qvax-reservelijst voor hun coronavaccin.

Qvax is de elektronische reservelijst van de federale overheid. Als het vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, kan er contact met jou opgenomen worden. Je krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Registreren duurt maar enkele minuten: surf naar www.qvax.be, vul de gegevens in en de kans is groot dat je snel aan de beurt komt.

12- tot 15-jarigen moeten bij vaccinatie volmachtformulier meehebben én vergezeld zijn van een ouder

Wordt jouw 12+’er effectief opgeroepen voor een vaccin?
Hou er dan rekening mee dat één van de ouders of voogd moet meekomen naar het prikmoment én dat je een volmachtformulier mee moet brengen. Je kan het formulier ook ter plaatse aftekenen in het vaccinatiecentrum.

Kan je als ouder of voogd zelf niet aanwezig zijn? Zorg dan zeker dat je kind(eren) een ondertekend volmachtformulier meebrengen naar het vaccinatiecentrum.

Je kan het volmachtformulier onderaan deze pagina downloaden.

#MIJNVAXGEDACHT

Ben je jonger dan 26 jaar en wil je graag je mening kwijt over coronavaccinaties? Neem deel aan het onderzoek #MIJNVAXGEDACHT en laat je stem horen!

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de KU Leuven startten in samenwerking met Voices That Count een project waarbij je (anoniem) jouw gedacht over coronavaccinaties kwijt kan. Deel hier je #vaxgedacht en beantwoord enkele korte vragen. Zo help je de stem van jongeren te laten horen aan de beleidsmakers en experten die verantwoordelijk zijn voor de vaccinatiecampagne in Vlaanderen.