Update opvangaanbod paasvakantie: enkel noodopvang

Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021 18.29 u.

De buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking en de kampen die de gemeente organiseert worden in de paasvakantie 2021 (6 tot en met 16 april) geannuleerd.

Alle kinderen die reeds ingeschreven waren voor één of meerdere activiteiten krijgen hun inschrijvingsgeld terugbetaald. Onze diensten zullen hiervoor contact opnemen met de ouders in kwestie.

Er wordt noodopvang voorzien gedurende de 2 weken van de paasvakantie (niet in het weekend en op paasmaandag)! We werken in weekbubbels van maximaal 10 kinderen, kleuters en kinderen van de lagere school worden gescheiden.

We doen echter een oproep aan alle ouders om hun kinderen zo veel als mogelijk thuis op te vangen.

Voor wie is er noodopvang?

De noodopvang tijdens de paasvakantie (6 tot en met 16 april) is open voor kinderen van alle ouders voor wie dit nodig is om te kunnen blijven werken, waaronder prioritair de ouders die in de essentiële sectoren werken en ouders die absoluut niet kunnen thuiswerken.

Let op! Voor de noodopvang tijdens de afkoelingsweek vóór de paasvakantie zit het lokaal bestuur momenteel samen met de verschillende scholen. Hierover zal later worden gecommuniceerd.

Wat te doen als je gebruik wil maken van de noodopvang?

Inschrijven voor deze noodopvang is absoluut noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan vanaf nu tot en met woensdag 31 maart 2021 om 12 uur.

Inschrijven doe je via dit formulier.

Bij deze inschrijving vragen we om de uren en dagen waarop er opvang nodig is, je woonplaats en de school/klas van je kind(eren) te vermelden. Zo kunnen wij de bubbels maken. Kinderen van dezelfde school/klas worden zoveel als mogelijk in dezelfde bubbel opgevangen.

We vragen ook om een attest van de werkgever voor te leggen dat aantoont dat je bent tewerkgesteld in één van de essentiële sectoren of absoluut niet thuis kunt werken en jouw aanwezigheid op het werk vereist is.
Voor samenwonende ouders vragen wij 2 attesten, voor alleenstaande ouders vragen we 1 attest.

Kostprijs

De noodopvang kost 6 euro per dag en zal achteraf gefactureerd worden.

Hoe weet ik waar de noodopvang voor mijn kind(eren) zal doorgaan?

We verzamelen alle inschrijvingsformulieren die binnenkomen.

We proberen om zoveel als mogelijk rekening te houden met je woonplaats om de bubbels samen te stellen.

Van zodra alle bubbels gemaakt zijn, bezorgen wij je een mailtje terug met de locatie waar jouw kind(eren) opgevangen zullen worden.