Update coronamaatregelen in Ichtegem – Kunstambachtenbeurs en nieuwjaarsdrink afgelast

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 9.48 u.

Door de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité beslist om de coronamaatregelen aan te scherpen. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden. De maatregelen gaan in vanaf 20 november 2021 en gelden tot 28 januari 2022.

Op basis van deze maatregelen heeft het lokaal bestuur beslist om de 2 grote eigen evenementen binnen deze periode af te gelasten. Concreet gaat het over de Kunstambachtenbeurs op 20 en 21 november 2021 en de nieuwjaarsdrink voor de inwoners op 2 januari 2022.

Beide evenementen brengen veel mensen samen, zorgen voor verschillende bezoekersstromen en de opkomst is op voorhand niet in te schatten waardoor we deze evenementen niet coronaproof kunnen laten plaatsvinden.

Andere activiteiten, evenementen, workshops, bijeenkomsten,… door de gemeente georganiseerd en van bijvoorbeeld verenigingen en clubs kunnen wel plaatsvinden, mits het naleven van de coronamaatregelen. Deze zijn:

  • Verplicht dragen van een mondmasker tijdens evenementen (zowel indoor als outdoor), ongeacht de grootte van het evenement
  • Het gebruik van het Covid Safe Ticket + mondmasker:
    • Tijdens publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten
    • In de horeca (incl. privé-bijeenkomsten die er plaats vinden) of wanneer horeca-activiteiten plaatsvinden (vb. eetfestijnen).

Het lokaal bestuur wacht op de publicatie van het Koninklijk Besluit waarin de coronamaatregelen zullen worden bekrachtigd om eventueel nog bijkomende maatregelen te nemen.

Alle coronamaatregelen lees je nog eens na op onze website: Coronamaatregelen - samen veilig de winter door - Gemeente Ichtegem

Hou het veilig en zorg voor elkaar!