't Klein Podium - Maite Van Hellemont

Dit jaar wordt Zomer in Ichtegem opnieuw integraal georganiseerd. Na het corona-snipperjaar organiseren we naast het Kunstparcours ook 't Klein Podium: kunstpareltjes in de kerk van Bekegem.

Op donderdag 26 augustus organiseert Maite Van Hellemont een eerste toonmoment van haar project "Zoals mij gewoon is". Deelnemen is gratis, maar vooraf registreren via cultuur@ichtegem.be of 059 34 11 20 is verplicht!

In 2018 was Maite Vanhellemont te gast op Kunstenfestival PLAN B in Bekegem als lid van OUTLINE Platform. Tijdens het festival verbleef ze bij een gastgezin: Noël & Marijke. Er ontstond een speciale band die, ondanks hun verschillende wereldvisies, een blijvende indruk maakte op Maite.

In het kader van Veldwerk, een nieuw project van de organisatoren van Kunstenfestival PLAN B, keerde ze terug om te werken aan "Zoals mij gewoon is".
In dit project, bestaande uit een korte film en verschillende tekst- en audio fragmenten, zoekt Maite naar een dialoog tussen haar werk en de kijker, tussen de maker en het onderwerp, tussen haarzelf en iemand die het misschien niet met haar eens is, tussen het werk en de ideeën die ze heeft over de wereld.

Het afgelopen jaar verliep natuurlijk anders dan verwacht, waardoor het moeilijk te voorspellen is wanneer Maite dit project kan afronden. In ieder geval organiseert ze op donderdag 26 augustus een eerste toonmoment van dit werk in wording, met aansluitend gesprek in de kerk van Bekegem.

Ook kan je de verschillende audiofragmenten die ze creëerde beluisteren tijdens een wandeling in de omgeving. Voor meer info zie ook www.kunstenplatformplanb.be

Meer informatie over alle activiteiten tijdens Zomer in Ichtegem en de 4 andere sessies van 't Klein Podium vind je via www.ichtegem.be/zomer-in-ichtegem.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Filter op categorie