Miene ziele,miene zieer, mien verzet : theatermonoloog

Activiteit ism Davidfonds

Arthur Naeyaert “Mien ziele, mien zieer, mien verzet”
Na het grote succes van 'Ons moeder binst den Grooten Oorlog' toert Ignace Goethals met een nieuwe theatermonoloog rond. De bron is deze keer het historische werk Arthur Naeyaert, schrik der Duitsers (2015) van Jozef Vackier over een Torhoutse rebel die het de Duitsers knap lastig maakte tijdens WO I.

Een toehoorder typeert het stuk zo:
“We hebben heel erg genoten van de theatermonoloog over Arthur Naeyaert, “mien ziele, mien zieer en mien verzet”. De toneeltekst steekt bijzonder knap in elkaar - geen geringe verdienste van auteur en acteur Ignace Goethals. Zowel de opbouw als de taal waarin het stuk geschreven werd, gekruid met West-Vlaamse wendingen en gezegden, boeien van begin tot einde. Voeg daar het fijne acteerwerk bij waarvan we getuige waren, niet enkel bij de vertolking van de Torhoutse “rebel” maar ook van de andere personages in het verhaal, en het toneelfeest is compleet.

Ignace Goethals houdt zijn publiek onafgebroken in zijn ban met een gedoseerde en uitgebalanceerde vertoning. Trefzeker weet hij gestalte te geven aan een intrigerende historische figuur uit Torhout, een man om te minnen en te vrezen: een gedreven idealist, maar af en toe ook een gevaarlijke schavuit.

Wanneer? Maandag 20 januari 2020 om 20u00
Waar? Kruispunt Eernegem – Sint-Sebestiaanstraat 1, 8480 Eernegem

Kostprijs?
VVK: €10,00 inclusief een nieuwjaarsdrink
ADD: €12,00

Inschrijven? Via Christine Logghe:
tel: 0496/19 71 10
mail: christine.logghe@hotmail.com
Minder weerge

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €; VOORVERKOOP: 10,00 €

Organisatie

Femma Eernegem

Filter op categorie