Tentoonstellingen 'Het dorp van toen' en 'Erfgoed in beeld en bron'

Tentoonstelling Het dorp van toen

Robert Decraemer verzamelt al tientallen jaren oude postkaarten en foto’s van Eernegem. Hij stelt een groot deel van zijn verzameling tentoon. De collectie bestaat uit meer dan tweehonderd, vaak unieke zichten van het dorp. Het geeft een nostalgisch beeld van Eernegem tussen 1904 en 1955 en toont hoe het uitzicht soms spectaculair veranderde.

Ook het ontwerp uit 1863 van de Brugse brandglaskunstenaar Samuel Coucke voor de originele brandglazen van de kerk van Eernegem, die tijdens de twee wereldoorlogen bij bombardementen vernield werden, zal geëxposeerd worden.

Zaal Brouwershove (Westkerkestraat 28) op vrijdag 13 september van 18 tot 22 uur en op zondag 15 september van 10 tot 12 uur en van 15 tot 20 uur. Ingang gratis.

Erfgoed in beeld en bron

Het gemeentelijk archief stelt een 90-tal interessante of intrigerende stukken voor uit zowel de archiefcollectie van de gemeente Eernegem als uit private archieven, die in het gemeentelijk archief zijn gedeponeerd. Een selectie foto’s, bouwplannen, flessen, en andere memorabilia van verenigingen, personen of lokale industrie verlaten voor één keer het archiefdepot. Een ontwerp voor nieuwe brandglazen in het kerkkoor (ca. 1955), gedenkpenningen, verslagboek Werk van de Akker, partituur toneelkring, doopregister uit de Beloken Tijd, Duitse kaart uit 1918, … zijn enkele van de tentoongestelde stukken uit de periode 1795-1976.

Guido Verschoore toont hier ook drie videomontages van hoe het dorpscentrum er ongeveer uitzag voor 1919.

Adminstratief centrum (Stationsstraat 1) op vrijdag 13 september van 18 tot 22 uur en op zondag 15 september van 10 tot 12 uur en van 15 tot 20 uur. Ingang gratis.