Steunmaatregelen voor de handelaars

Steunmaatregelen lokaal bestuur Ichtegem

De gemeenteraad keurde op 7 mei 2020 volgende steunmaatregelen goed:

  • Het lokaal bestuur geeft een éénmalige premie van 250 euro aan de handelaars die de deuren volledig of gedeeltelijk moesten sluiten omwille van het coronavirus. De ondernemingen en handelaars die de hinder- of compensatiepremie van VLAIO verkregen hebben, zullen hiervoor in aanmerking komen. Je kon deze aanvragen tot 31 december 2020.

  • De gemeente lanceerde de 'Ichtegembon'. Het bestuur maakt hiervoor zo’n 60.000 euro vrij. 

    Ondertussen is de aankoopperiode voorbij. Aangekochte bonnen kunnen gebruikt worden tot en met 30 april 2021 (bij de door jou gekozen handelaar). Klik hier voor meer informatie.

  • De vaste marktkramers moeten voor het 2de, 3de en 4de kwartaal van 2020 geen standgeld, noch een vergoeding voor elektriciteit moeten betalen.

Steunmaatregelen Vlaamse Regering

De Vlaamse overheid voorziet in verschillende steunmaatregelen.

Zo kan vanaf 16 november 2020 het Nieuw Vlaams beschermingsmechanisme aangevraagd worden. Dit is een steunbedrag voor zelfstandigen en ondernemingen (maar met bijkomende voorwaarden voor zelfstandigen in bijberoep) die verplicht moesten sluiten of een omzetdaling kenden van minstens 60% door de verstrengde coronamaatregelen.

Voor meer info en voor uw aanvraag kan u terecht op www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/nieuw-vlaams-beschermingsmechanisme.

Meer informatie over deze en andere Vlaamse steunmaatregelen vind je hier: 

Steunmaatregelen federale regering

Steunmaatregelen sociale zekerheid

https://www.socialsecurity.be/site_nl/general/coronavirus/index.htm

Solidariteitsbijdrage Unisono

https://www.unisono.be/nl/news/coronavirus-uw-horeca-handelszaak-verplicht-gesloten-vraag-nu-uw-solidariteitsbijdrage-aan