Starten als ondernemer

Verschillende instanties kunnen u helpen bij het opstarten van een eigen onderneming.

Surf even naar www.agentschapondernemen.be of maak een afspraak in één van de provinciale kantoren van het agentschap. U krijgt er informatie over de financiering van uw onderneming,
vestigingswetgeving, benodigde vergunningen op het vlak van stedenbouw en milieu, toepasselijke wetgeving, …

Op de startpagina van het Agentschap vindt u heel wat thema’s die voor een startend maar ook voor een gevorderd ondernemer van belang kunnen zijn.

Wilt u voor zichzelf al even nagaan wat de mogelijkheden en de problemen voor een starter kunnen zijn, dan kan dat via het startkompas, dat u wegwijs maakt in de ingewikkelde problematiek van de beginnende onderneming. U vindt dit hier.

Voor heel wat zaken kunt u als ondernemer trouwens ook subsidies krijgen. Een algemeen beeld daarvan krijgt u via deze link. Wilt u meer gericht zoeken dan kan dat via www.subsidiedatabank.be

Beginnende ondernemers moeten zich aanmelden aan het regionale kantoor van de Kruispuntbank Ondernemingen. Meer info hierover vindt u terug op de site van het ondernemingsloket.

De horecasector maakte zelfs een eigen brochure, die bij uitbreiding ook voor andere startende zelfstandigen een zeker belang kan hebben.