Speelpleinwerking Leutegem

 

Waar?

Bruggestraat 104, 8480 Eernegem

Wanneer?

Paasvakantie 2019: werking in Bengelberg (Ichtegem), er wordt busvervoer voorzien. Voor meer info, zie de Winter- en Lentezoemer

Zomervakantie 2019: van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus

Telefoonnummers tijdens de zomer:

0479 74 67 65 (hoofdmoni, altijd aanwezig op het speelplein)

0491 89 44 76 (jeugdconsulent, niet altijd aanwezig op het speelplein)

Opvang?

Er is voor- en naopvang voorzien in IBO De Kornuit. De kinderen kunnen er terecht voor de speelpleinwerking vanaf 6.30 uur en na de speelpleinwerking tot 19 uur. De Kornuit is naast het speelplein en de kinderen worden te voet door de begeleid(st)ers naar het speelplein gebracht.

Werking?

De kleuters hebben de hele dag een vaste groep animatoren en hebben een eigen programma. Dit programma is afgestemd op deze jongste groep op het speelplein.

Kinderen van de lagere school kunnen in de voormiddag in twee blokken kiezen voor telkens twee verschillende activiteiten. In de namiddag is er vrij spel, waarbij de moni’s de kinderen vrij laten spelen en materiaal en spelletjes aanbieden. Tijdens het laatste activiteitenblok kunnen de kinderen terug kiezen tussen twee activiteiten. De activiteiten worden telkens in een leuk toneeltje voorgesteld door de moni’s.

De tieners hebben op het speelplein hun eigen ‘10+-kot’ en hangen hier graag rond. Daarnaast zorgt een aparte moni ook voor leuke en uitdagende activiteiten.

Begeleiding

Alle moni’s op het speelplein hebben een attest ‘animator in het jeugdwerk’.