Speelpleinwerking

Vakantie? Op het speelplein!

Tijdens de zomervakantie en paasvakantie kan iedereen komen meespelen op het speelplein. Dit kan in Ichtegem op speelpleinwerking Bengelberg en in Eernegem/Bekegem op speelpleinwerking Leutegem.

Wanneer?

Tijdens de paasvakantie zet telkens één speelpleinwerking zijn deuren open voor 2 weken speelplezier. In de paasvakantie van 2020 is dit speelpleinwerking Leutegem. Het jaar daarna zal de speelpleinwerking in de paasvakantie doorgaan op speelpleinwerking Bengelberg. Alle informatie over de activiteiten staat in de Lentezoemer.

Tijdens de zomervakantie kunnen we 9 weken lang spelen op beide speelpleinwerkingen. Meer info voor de activiteiten van beide speelpleinwerkingen is terug te vinden in de Zomerzoemer.

Voor wie?

Tijdens de paasvakantie zetten we onze deuren open voor alle kindjes vanaf het derde kleuter tot 15 jaar. (geboortejaren 2005 tot en met 2014)

Tijdens de zomervakantie zijn alle kindjes welkom vanaf 3 tot en met 15 jaar (geboortejaren 2005 tot en met 2017)

Opgelet: kleuters moeten al 3 jaar geworden zijn en ook zindelijk zijn!

Kostprijs?

Vanaf de paasvakantie 2020 zal de speelpleinwerking niet meer werken met de speelpleinkaarten. We schakelen over op een nieuw systeem met een badge die aan je kind is gelinkt, zowel voor speelpleinwerking Bengelberg (Ichtegem) als speelpleinwerking Leutegem (Eernegem). Met deze persoonlijke badge wordt telkens geregistreerd wanneer je kind aanwezig is op het speelplein.

Telkens na de paasvakantie en na de maanden juli en augustus zal je thuis een factuur ontvangen voor de dagen waarop jouw kind de voorbije periode aanwezig was. Opgelet! Dit geldt enkel voor de aanwezige dagen op het speelplein, voor extra activiteiten moet je nog steeds op voorhand inschrijven via het digitaal loket!

Vanaf deze paasvakantie dus geen rompslomp meer met speelpleinkaarten. Het enige wat je nog op voorhand hoeft te doen, is de persoonlijke badge van je kind komen ophalen en registreren. Dit kan vanaf maandag 23 maart 2020 tijdens de openingsuren in het administratief centrum in Eernegem. We voorzien ook tijdens het weekend nog een extra moment om een badge te komen ophalen:

  • Zaterdag 28 maart 2020 van 9.30 tot 12 uur in de bib van Ichtegem
  • Zaterdag 28 maart 2020 van 13 tot 15.30 uur in de bib van Eernegem

We raden aan om de badge te komen ophalen vóór de start van de speelpleinwerking. Op die manier kan alles vlot verlopen op het speelplein.

Jetons zullen ook niet meer nodig zijn, er is per halve dag een drankje/ijsje inclusief in de prijs. Jetons die je thuis nog hebt liggen, kan je vanaf 23 maart 2020 tot eind september 2020 terug komen inwisselen in het administratief centrum of het gemeentehuis.