Sociale dienst

Iedereen krijgt in zijn/haar leven wel eens te kampen met serieuze problemen. Uw rekening staat op nul en u hebt geen geld meer om eten te kopen. Of u wordt zwaar ziek en de ziekenhuiskosten zijn onbetaalbaar. U verliest uw werk. U moet op zoek naar een andere woning. U krijgt je maandelijkse betalingen niet meer geregeld. U snapt niks van de papieren die u van de VDAB kreeg. Uw partner is er vandoor met een ander en uw staat er plots alleen voor. U hebt, of iemand van uw familie heeft, een verslavingsprobleem. U hebt het gevoel het niet meer te zien zitten. U kan de schoolrekeningen van je kinderen niet meer betalen,...

Op een van deze momenten kunt u op zoek gaan naar een luisterend oor en kan een babbel met iemand die het goed met u meent al veel betekenen. Uw verhaal delen met een maatschappelijk werker kan bijvoorbeeld een hele opluchting zijn, en vaak het begin van een oplossing die u echt vooruit helpt.

De hulpverlener is altijd gebonden aan een beroepsgeheim. Dit betekent dat alles in vertrouwen gebeurt en wat u zegt niet wordt doorverteld.