Schrijf u in voor BE-Alert

Gepubliceerd op vrijdag 2 februari 2018 16.04 u.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat u verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. U kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer u op www.be-alert.be. Zo wordt u op de hoogte gehouden als er iets gebeurt bij u thuis. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij uw familie? Geen probleem! U kan meerdere adressen registreren.

Heeft u geen computer? Geen nood, er zijn manuele inschrijvingsformulieren te vinden in het administratief centrum in Eernegem en aan het onthaal van het Sociaal Huis in de Koekelarestraat in Ichtegem. Tijdens de openingsuren kunt u op deze locaties terecht. Wij doen de inschrijving dan voor u!

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. U kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. U hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja! Registreren is volledig gratis via www.be-alert.be of aan het onthaal van het administratief centrum in Eernegem of het onthaal van het Sociaal Huis in Ichtegem.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

U volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk.