Praktische info verkiezingen

Wat neem je mee?

Enkele weken voor de verkiezingen krijg je een oproepingsbrief. Daarop kun je lezen naar welk stembureau je moet gaan. Je neemt je oproepingsbrief en je identiteitskaart mee. Als je je oproepingsbrief niet mee hebt naar het stembureau dan is dit niet erg op voorwaarde dat je in het bezit bent van je identiteitskaart. Je bent je identiteitskaart verloren, maar wel in het bezit van je oproepingskaart? Dan mag je je identiteit ook bewijzen met een ander geldig document.

Ik heb geen oproepingsbrief ontvangen. Wat nu?

Kiezers die hun oproepingsbrief niet ontvangen hebben, kunnen tot op de dag van de stemming tot ’smiddags (12 uur) een duplicaat van hun oproepingsbrief afhalen in het gemeentehuis van Ichtegem en het administratief centrum in Eernegem.

Waar moet ik gaan stemmen?

Op je oproepingsbrief staat de plaats van het stembureau vermeld. Voor Ichtegem zijn alle stembureaus verzameld in de sporthal in de Keibergstraat, voor Eernegem in De Klokkenput in de Bruggestraat en de inwoners van Bekegem gaan stemmen in De Kouter.

Hoe laat moet ik gaan stemmen?

Je kan gaan stemmen tussen 8 en 14 uur.

Oproep! Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het stembureau!

Op 26 mei zullen de parkings rondom de stembureaus overvol staan. Daarom roepen we iedereen op om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het stembureau te komen.

Vooral de inwoners die naar de sporthal van Ichtegem gaan om te stemmen, moeten rekening houden met volgende gewijzigde verkeersmaatregelen:

  • Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in volgende straten (fietsers en voetgangers zijn wel in beiderichtingen toegelaten):
    • Vanaf de sporthal van Ichtegem tot aan de Diksmuidebaan.
    • In de Veldstraat, vanaf de Keibergstraat tot aan de Vijfwegestraat.
       
  • Langs de Sportlaan en de Keibergstraat is een bijkomend parkeerverbod van kracht.
  • Ter hoogte van de werken in het begin van de Keibergstraat (komende uit de Engelstraat) is er géén doorgang! 

Dit geldt zowel voor auto’s, fietsers als voetgangers! De sporthal is te bereiken via de Arthur Coussensstraat en de Sportlaan.