Nuttige sportlinks

Wilt u graag sporttrainer worden? Op de website van de Vlaamse Trainersschool vind u het volledige aanbod van sporttechnische opleidingen van Sport Vlaanderen.

Op zoek naar een sportlesgever of bent u zelf trainer en zoekt u werk in de sportsector? Sportwerk Vlaanderen brengt werkgevers en werkzoekenden uit de sportsector samen.

Ondersteuning nodig voor uw sportclub? Via de website van Dynamo Project kunt u brochures over allerhande thema's aanvragen, clubbestuurders kunnen opleidingen volgen en al uw vragen stellen. Dit alles gratis voor clubs die aangesloten zijn bij de Vlaamse sportfederatie (VSF)!

Op de Sportelwebsite vindt u alle Sportelactiviteiten terug die in gans Vlaanderen worden georganiseerd.

Op zoek naar vrijwilligerswerk, naar vrijwilligers of naar info over vrijwilligerswetgeving? Via Vrijwilligerswerk vindt u alle nodige informatie terug.

Wilt u uw vrijwilligers op een activiteit verzekeren? De provinciale sportdienst biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan.

Tips om gezond te sporten, trainingsmethodes voor beginnende en gevorderde sporters, informatie over sportblessures en preventie daarvan, EHBO, ... Dit is slechts een greep van wat er te vinden is via Gezondsporten.

Alles over doping, verboden middelen en dopingcontrole vindt u via de Dopinglijn.

Fair-play, solidariteit, niemand uitsluiten, respectvol omgaan met alle deelnemers, de rechten van het kind, … Hier kunt u alles vinden over etisch sporten.

Zin in een fietstochtje? Stel via Fietsnet zelf uw fietsroute samen.

Heeft u een eigen pony en wilt u graag spring- en dressuurlessen volgen? Neem een kijkje op de website van Landelijke Rijvereniging (LRV) en ontdek de ponyverenigingen in jouw buurt.

Enkele andere nuttige links

Sport Vlaanderen - sportadministratie van de Vlaamse gemeenschap

Provinciale sportdienst - sportdienst West-Vlaanderen

Vlaamse sportfederatie - koepel van sportfederaties in Vlaanderen

Vlaams instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid - kenniscentrum lokaal sportbeleid