Word vrijwilliger bij sociale kruidenier komEET

Gepubliceerd op  donderdag 1 feb 2024 om 14:20 uur

Vrijwilligers zijn de ruggengraat van de werking van sociale kruidenier KomEET. Want naast een sociale kruidenier, is de KomEET ook een ontmoetingsplek voor sociaal kwetsbare mensen.

Marleen Daeleman vormt samen met de vrijwilligers van Welzijnsschakels ’t Kassietje een luisterend oor. 

Nieuwe vrijwilligers zijn welkom! Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Marleen via marleendaeleman@gmail.com.


Wat is jullie rol binnen de KomEET?

Marleen: We zorgen dat er altijd vrijwilligers aanwezig zijn. We slaan een praatje met de mensen hier aan onze koffietafel en bieden een luisterend oor. We horen vaak waar mensen écht wakker van liggen, hun vragen en bekommernissen. Op die manier kunnen we ook een brug vormen naar het Sociaal Huis.

Els: Maar we delen hier ook receptjes uit of laten mensen in contact komen met de dokter, de mutualiteit, we informeren hen over studiebeurzen. Zo’n dingen komen hier vaak ter loops ter sprake bij een kop koffie.

Roland: In de zomer zitten we eens buiten met een glaasje limonade. We proberen om het bezoek aan de sociale kruidenier wat gezelliger te maken.

Doen jullie nog andere zaken vanuit ’t Kassietje?

Marleen: We organiseren verschillende ontspannende activiteiten voor het gezin. We vragen daarvoor 3 euro. Vaak leren we hier gezinnen kennen die we naar onze werking kunnen leiden. Zo geraken mensen uit hun ‘isolement’.

Wat motiveert jullie om naar de KomEET te komen?

Marleen: De menselijke babbels, want we zijn erg toegankelijk en laagdrempelig om een babbeltje mee te slaan. Het geeft veel voldoening als je mensen hoort zeggen ‘Dit was de mooiste namiddag van de week’.

Els: We kijken er als vrijwilligers altijd naar uit om naar hier te komen. We maken hier veel plezier. Het is ook leuk als je klanten tegenkomt in de gemeente, om buiten de sociale kruidenier ook eens met hen een babbeltje te slaan.

Naar top