Winnaars #IchtegemInspireert-awards bekend!

Gepubliceerd op  donderdag 21 mrt 2024 om 09:07 uur

Elk jaar zet de gemeente de meest verdienstelijke inwoners in de bloemetjes aan de hand van de #IchtegemInspireert-awards.

Na een stemronde door de inwoners en de leden van onze gemeentelijke adviesraden werden de prijzen op vrijdag 22 maart uitgedeeld tijdens de feestelijke awardshow in Sport- en cultuurcentrum De Klokkenput.

Proficiat aan alle genomineerden, jullie zijn stuk voor stuk inspirerend! 

Hieronder maak je kennis met de winnaars:

1.  Sportawards

Jeugdsporter

Malfait Febe (Atletiek)

Febe (13/10/2012) is aangesloten bij AV Jabbeke. In 2023 pakte deze getalenteerde jonge atlete goud op het provinciaal kampioenschap meerkamp en goud op het provinciaal kampioenschap 3 x 600 meter.

Sportverdienste

Sabbe Kyriani (Voetbal)

Kyriani (26/01/2005) is aangesloten bij Club Brugge. Hij kreeg op 31 januari 2021 zijn eerste basisplaats bij Club NXT U23 tegen RFC Seraing. Door zijn debuut is hij de jongste speler ooit in de Challenger Pro League met een leeftijd van 16 jaar en 5 dagen.

In maart 2022 verlengde Kyriani zijn contract tot 2024. Vanaf november 2022 maakt hij officieel vast deel uit van de A-kern. Op 2 april 2023 maakte de rechtsachter zijn debuut voor Blauw-Zwart op het veld van KV Mechelen. Zijn sterke prestaties zorgden voor een verlenging van zijn contract tot 2025

Sportploeg

U16 SKE Girls (Voetbal)

Kampioen op provinciaal niveau in 2023. De kampioenenploeg kon gedurende het hele seizoen ook rekenen op de meisjes van de 2de U16 ploeg, die hen steeds uit de nood geholpen hebben bij tekorten door afwezigheden. Voor heel wat meisjes is dit kampioenschap ook het einde van het jeugdvoetbal. Ze zijn klaar voor een nieuw verhaal in provinciale! Coach was Peter Maertens, teamafgevaardigde Björn Baeckelandt.

2. #IchtegemInspireert-awards

Inspirerende inwoner

Tanghe Charlotte

In 2023 werd in Eernegem een cohousing-project opgestart met een aanbod van wonen voor kwetsbare jongeren. Dit cohousing-project is een uniek burgerinitiatief waarbij 3 organisaties uit de bijzondere jeugdzorg mee hun schouders onder zetten. Charlotte zet dit project in de kijker om een bewustwording van kwetsbare jongeren te creëren, alsook om anderen te inspireren.

Inspirerende school, vereniging of club

Jeugdhuis De Couveuse

Jeugdhuis de Couveuse heeft als doel om elke vrijdag open te zijn en evenementen te organiseren die jongeren van diverse achtergronden samenbrengen, ondersteunen en inspireren, met als focus het bevorderen van gemeenschapsvorming, culturele diversiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ze streven naar het creëren van een inclusieve en levendige ruimte waar jongeren kunnen groeien en bloeien. Amusement is hun nummer 1 prioriteit!

Krak van Ichtegem

Bram Paepe

De Krant van West-Vlaanderen organiseert jaarlijks de krakverkiezing. Ook hier wordt verdiende erkenning gegeven aan inwoners die zich inspirerend inzetten voor anderen. Daarom hebben we ook de tijd genomen om tijdens de awardshow de Krak van dit jaar te huldigen. 

Bram Paepe is een echte bezige bij. Hij is leider bij KSA Ichtegem en werkt tijdens de vakanties als monitor bij speelpleinwerking De Bengelberg. Sinds kort maakt hij ook deel uit van het bestuur van Jeugdhuis De Melkerie. In het najaar van 2023 stond hij met plezier op de planken van Theater De Snuifdoos, waar hij de rol vertolkte van een erg atypische butler. 

Cultuurprijs

Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden Eernegem

Vanuit de cultuurraad wordt een cultuurprijs uitgereikt voor een persoon, een collectief of een initiatief dat zich verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van cultuur. Deze prijs onderscheidt zich van alle anderen, omdat hiervoor géén kandidaturen kunnen voorgedragen worden en er niet voor gestemd kan worden.

De cultuurprijs wordt uitgereikt aan Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden Eernegem voor de jarenlange inzet in de ontwikkeling van (jong) lokaal muzikaal talent, het bijdragen aan een levendig gemeentelijk verenigingsleven en het vormgeven van een muzikale identiteit binnen onze gemeente met een lokale en bovenlokale uitstraling.

Naar top