SPOOR Kunstfestival 2024

Gepubliceerd op  vrijdag 21 jun 2024 om 10:34 uur

SPOOR Kunstfestival is aan zijn derde editie toe. Ook dit jaar staan heel wat kunstenaars of collectieven te trappelen om hun werken aan het brede publiek te tonen tijdens de maand augustus. Vanaf dit jaar niet alleen in Ichtegem, maar ook langs de Groene 62 in Torhout!

Open ateliers & beeldentuinen

Enkele gevestigde waarden zoals Irénée Duriez, Mia Moreaux, Katy De Bock, Lieven Debrabandere, Johhny Werkbrouck en De Maretak toveren naar jaarlijkse tradtie hun ateliers en tuinen om tot bijzondere expositieruimten in samenspel met enkele respectievelijke gastkunstenaars. Kom ze zeker eens bezoeken!

SPOTplekken

Daarnaast worden ook solo- of groepstentoonstellingen georganiseerd op een centrale locatie in alle drie de deelgemeenten! Spot het talent op deze niet te missen plekken!

ART62

'ART 62’ palmt opnieuw een stuk van de publieke ruimte in als kunsthal. Maar liefst 17 jonge en lokale makers claimen een plek langsheen de fietsas Groene 62, om één of meerdere van hun werken te exposeren in dialoog met het glooiende landschap van de oude spoorwegverbinding.

Dit jaar treden we met dit programmaonderdeel voor het eerst over de grenzen en kunnen ook werken bezichtigd worden langs de groene long in Torhout. Verschillende kunstvormen krijgen er een plaats en het geheel vormt de slagader van het ganse kunstfestival! De werken hebben vaak een directe of indirecte link met de omgeving of de geschiedenis van de gemeente.

Deelnemende kunstenaars tijdens SPOOR #3

Jens Devrome, Mit Sleen, Goedefroit Music, Zeli Bauwens, Sofie Dhont, Johnny Werkbrouck, David Smulders, Maximus, Gus & Stella, Simon Bruneel, Beppe Geerts, Francis Henri Vanhee, Eva Lynen, Shirley Villavicencio Pizango, Studio BLAD & Studio Pallesh, Lies Casier, Lien Anckaert & Lara Jakoba Breine

Laat je de hele maand augustus onderdompelen in de kunstige locaties die Ichtegem, Torhout en omgeving te bieden hebben. De ideale fietsuitstap dicht bij huis!

De folder met het volledige programma, alle deelnemende kunstenaars en praktische informatie kun je verkrijgen in de verschillende publieke gebouwen van Ichtegem of Torhout of via www.spoorkunstfestival.be 

Naar top