Inschrijven sociale woning

Gepubliceerd op  maandag 18 dec 2023 om 14:37 uur

Denk je dat je recht hebt op een sociale woning? Wil je jezelf graag inschrijven als kandidaat-huurder? Dat kan vanaf nu enkel online! Je start jouw dossier volledig zelf op. Surf daarvoor naar www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Aanmelden doe je via Itsme of met je eID en kaartlezer.

WOONMAATSCHAPPIJ WOONSPRONG

Woonsprong organiseert het sociaal wonen in Ichtegem. De woonmaatschappij is een samensmelting van verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen De Gelukkige Haard, De Oostendse Haard, WoonWel én sociale verhuurkantoren SVK Koepel Bredene Oostende en SVK Woondienst JOGI. Bij Woonsprong kun je terecht voor sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen. De woonmaatschappij neemt ook private woningen in huur om ze dan sociaal door te verhuren (het vroegere SVK-model).

STA JE AL OP DE WACHTLIJST VOOR EEN SOCIALE WONING? ONLINE BEVESTIGEN IS VERPLICHT!

Belangrijk: was je voor 2 januari 2024 al ingeschreven bij Woonsprong? Dan is het toch nog nodig om jouw dossier als kandidaat-huurder online te bevestigen. Aanmelden doe je via Itsme of met je eID en kaartlezer.
Let op! Dit gebeurt niet automatisch. Woonsprong informeert je hierover per brief.

Ben je de pincode van je eID kwijt of is je Itsme geblokkeerd? Neem actie en breng dit in orde. Je kunt hiervoor ook terecht bij een van de Digipunten in de gemeente:

  • Elke dinsdag van 13 tot 17 uur in Dorpshuis De Ster (Engelstraat 54)
  • Elke vrijdag van 9 tot 12 uur in het administratief centrum Eernegem (Stationsstraat 1)

HEB JE VRAGEN OVER DEZE BRIEF OF HEB JE JE BRIEF NIET ONTVANGEN?

Neem zeker contact met Woonsprong via 059 70 53 26 of huren@woonsprong.be.

Surf naar www.woonsprong.be voor de contactgegevens en openingsuren van de woonmaatschappij. Er is ook een satellietpunt van Woonsprong in het administratief centrum van Eernegem, elke maandag van 14 tot 16 uur.

Naar top