Enquête van Statbel in Ichtegem meet de arbeidskrachten

Gepubliceerd op  donderdag 11 jan 2024 om 12:14 uur

Verschillende gezinnen in onze gemeente zijn geselecteerd om deel te nemen aan de enquête naar de arbeidskrachten. 

Interviewers van Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek, komen binnenkort naar Ichtegem om deze gezinnen te ondervragen.

De gezinnen die geselecteerd zijn uit het Rijksregister ontvangen een brief van Statbel met de contactgegevens van de toegewezen interviewer. De interviewer zal contact opnemen om een datum voor het interview af te spreken. Deelname aan het onderzoek is een wettelijke verplichting op grond van een Koninklijk Besluit. Voor de geselecteerde gezinnen is de deelname een uitgelezen kans om bij te dragen tot een beter begrip van de arbeidskrachten in België.

De resultaten van de enquête, die volledig anoniem zijn, geven een overzicht van de Belgische arbeidsmarkt en bestrijken onder meer de werksituatie, de zoektocht naar werk, onderwijs en diploma’s. Statbel gebruikt deze gegevens om statistieken op te stellen op nationaal en regionaal niveau. Omdat de enquête ook in andere EU-lidstaten wordt georganiseerd worden ook vergelijkende Europese statistieken opgesteld.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met Statbel via EAK-EFT@economie.fgov.be, https://statbel.fgov.be/nl/LFS of telefonisch via 0800 120 33

Downloads

Naar top