Update dienstverlening

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 15.37 u.

Onze diensten blijven voor jou klaarstaan. Hieronder een update rond de werking van onze diensten:

Administratieve diensten werken op afspraak

Dienst Burgerzaken, Omgeving & Lokale economie

De diensten burgerzaken, omgeving & lokale economie werken op afspraak. Door het afsprakensysteem kunnen we ervoor zorgen dat burgers elkaar niet kruisen en we nemen voldoende tijd om alles te ontsmetten. 

Een afspraak maken is eenvoudig, bel ons via 059 34 11 20 of klik hier.

Telefonische bereikbaarheid via 059 34 11 20

Alle andere diensten zijn ook uitsluitend open op afspraak. Je kan ze elke werkdag contacteren van 8.30 tot 12 uur.

Extra aankoopplaatsen voor huisvuilzakken

Wie huisvuilzakken wil aankopen, kan hiervoor niet vrij in het gemeentehuis of administratief centrum terecht doordat we uitsluitend op afspraak werken. Maar geen nood, er zijn extra verkoopplaatsen! Bij verschillende lokale handelaars en winkeliers kan je hiervoor terecht.

Wil je als lokale handelaar ook huisvuilzakken aanbieden? Laat het ons weten via info@ichtegem.be of 059 34 11 20.

Bibliotheek

De beide bibliotheken blijven vrij toegankelijk. Je hoeft dus geen afspraak te maken om naar de bib te komen.

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Wacht dus even geduldig je beurt af mocht het nodig zijn.

Uitbreiding openingsuren recyclagepark Eernegem

Het recyclagepark in Eernegem blijft open en vrij toegankelijk. Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen, mogen slechts 4 wagens tegelijkertijd op het park aanwezig zijn.

Om ervoor te zorgen dat onze inwoners hun bezoek aan het recyclagepark beter kunnen spreiden, openen we vanaf donderdag 1 april 2021 ook op donderdag- en vrijdagvoormiddag vanaf 9.30 uur.

Gewijzigde openingsuren:

Dinsdag van 12 tot 17 uur

Woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17 uur

Zaterdag van 9.30 tot 16 uur

Maandag en zondag gesloten

Let op: we vragen met aandrang in het belang van ieders veiligheid om bezoeken aan het recyclagepark zoveel mogelijk uit te stellen en enkel te komen indien strikt noodzakelijk.

Het inzamelpunt in Ichtegem blijft eveneens vrij toegankelijk tijdens de openingsuren (op woensdag van 14 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur). Er wordt slechts 1 wagen tegelijkertijd toegelaten!

Dorpshuis De Ster

Het Lokaal Dienstencentrum is gesloten. Je kan de centrumleider elke voormiddag tijdens de week contacteren via 051 57 59 09 of dorpshuisdester@ichtegem.be.

Wijkpolitie

Het onthaal van de wijkpolitie is enkel open op afspraak. Bel hiervoor naar 059 34 05 60 of boek je afspraak eenvoudig digitaal via deze link. Bij dringende gevallen, contacteer steeds het nummer 101!

Safety first

Jouw veiligheid en die van onze personeelsleden is van het allergrootste belang! Een mondmasker is verplicht in alle publieke gedeeltes van onze openbare gebouwen. Vergeet'm dus niet!

Hou ook steeds voldoende afstand van anderen als je een bezoek brengt aan één van onze diensten.