900 jaar Eernegem

Gepubliceerd op vrijdag 19 april 2019 10.01 u.

900 jaar geleden dook de naam Eernegem voor het eerst op in een geschreven bron! Het gemeentebestuur wil deze speciale verjaardag met behulp van enkele heemkundigen niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Vier mee en ontdek de mooiste plekjes en eeuwenoude geheimen van Eernegem tijdens de feestelijkheden ‘900 jaar Eernegem’!

Vanaf eind april tot begin september kunnen jong en oud, gezinnen, groepen en verenigingen genieten van de fotozoektocht met de fiets.

Vanaf 1 mei tot en met 31 augustus kan iedereen de mooiste plekjes van Eernegem in beeld brengen tijdens de fotowedstrijd ‘Eernegems Erfgoed.

Na de zomervakantie, in het Eernegems kermisweekend (13 t.e.m. 15 september) start het tweede luik van de feestelijkheden. Dan worden er verschillende tentoonstellingen georganiseerd die het rijke verleden van het Eernegemse dorp blootleggen.

In november sluiten we af met de lancering van het boek ‘900 jaar Eernegem’, geschreven door Koenraad Vandenbussche.

Ga op speurtocht doorheen Eernegem van 28 april t.e.m. 8 september 2019

Download de folder '900 jaar Eernegem' of kom hem ophalen bij de dienst cultuur in het administratief centrum en ontdek wat deze 21 kilometer lange fietstocht te bieden heeft!

De folder bevat een kaartje, een wegbeschrijving en een aantal vragen waarop je het antwoord telkens terugvindt op de doeken. 

Het ingevulde formulier kan je van 1 mei tot en met 1 september bezorgen bij de dienst cultuur of deponeren in de brievenbus in het administratief centrum of het gemeentehuis Ichtegem. Met deze (fiets)tocht ontdek je heel wat geheimpjes over Eernegem en er zijn bovendien aankoopbonnen bij de plaatselijke handelaars te winnen. Deelnemen is gratis!

Neem deel aan de fotowedstrijd van 1 mei t.e.m. 31 augustus 2019

De wedstrijd loopt van 1 mei tot 31 augustus en je kunt maximaal drie digitale beelden insturen. Er zijn mooie prijzen te winnen en de 50 beste werken worden tijdens de kermisweek in september tentoongesteld in het administratief centrum in Eernegem.

Stuur jouw foto(‘s) ten laatste op 31 augustus 2019 door via het online deelnameformulier (vanaf 1/5/2019 online). 

Klik hier voor meer informatie over het programma rond 900 jaar Eernegem.