Check de afvalkalender ook digitaal!

Gepubliceerd op  maandag 18 dec 2023 om 14:27 uur

Ondertussen ontving je de nieuwe afvalkalender in jouw brievenbus. Je vindt er niet alleen de ophaalrondes op terug, de afvalkalender bevat ook een handige sorteergids. Zo wordt sorteren en recycleren kinderspel! 

Via onze website www.ichtegem.be/afvalkalender vind je de afvalkalender van elke deelgemeente ook digitaal terug. Wil je graag een melding ontvangen op je tablet of smartphone zodat je jouw afval niet vergeet buiten te zetten? Download dan de Recycle!app op je smartphone. Daar vind je naast de ophaalrondes, ook de openingsuren van het recyclagepark, inzamelpunten van glas en batterijen en een uitgebreide sorteergids terug.

VANAF APRIL 2024: INZAMELING GFT-AFVAL IN NIEUWE GELE ZAK

Je zag het misschien al op de afvalkalender staan: vanaf april 2024 kun je jouw bioafval aanbieden in een gloednieuwe gele zak. Er zal hiervoor wekelijks een ophaalronde op vrijdag georganiseerd worden.

De nieuwe gele zakken zullen binnenkort verkrijgbaar zijn voor 0,50 euro per stuk in de gekende verkooppunten. Ook de klassieke grijze zak, voor restafval, blijft wekelijks opgehaald worden! Een extra service voor jou en een stimulans om nóg beter te sorteren!

Downloads

Thema's

Naar top