Nieuwe blauwe zak vanaf 5 juni

Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2019 18.12 u.

Vanaf 5 juni 2019 starten we in Ichtegem met de nieuwe blauwe zak! En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval en veel meer recyclage.

Alle plastic verpakkingen

In de nieuwe blauwe zak mogen vanaf 5 juni 2019 alle huishoudelijke plastic verpakkingen. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Ook plastic zakken en folies mogen allemaal in dezelfde zak gesorteerd worden. Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. Een goede zaak voor het milieu en de portemonnee.

Oude zakken blijven geldig

Wie nog maar net een rol PMD-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude zakken blijven onbeperkt geldig en mogen bovendien ook aangeboden worden voor ophaling mét de extra plastic verpakkingen. De nieuwe zakken zullen verkocht worden in dezelfde verkooppunten: het gemeentehuis in Ichtegem, het administratief centrum in Eernegem, de bibliotheekfilialen, de gekende lokale handelaars en supermarkten. Ook aan de ophalingsdagen en de kostprijs verandert er niets.

Meer informatie?

Kijk op de website van de intercommunale www.ivoo.be of www.denieuweblauwezak.be.

Je kunt ook steeds bij onze dienst milieu terecht.