Nacht van de Duisternis - 12 oktober

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019 12.07 u.

Kom meewandelen op de Nacht van de Duisternis!

Op zaterdag 12 oktober trekken we er naar jaarlijkse gewoonte, samen met de buren uit Kortemark en Koekelare, terug op uit voor de Nacht van de Duisternis. Deze keer gaat de Nacht van de Duisternis door in het Koekelarebos. We gaan er volop genieten van de rust en gezelligheid die de Nacht van de Duisternis met zich meebrengt. De duisternis heeft bovendien veel verrassingen in petto. Herken je de grote beer? Kan jij vleermuizen, nachtvlinders of uilen spotten?

Ook ‘zin’ in dit duister avontuur? Stap dan met ons mee. Afspraak vanaf 19.15 uur aan de parking van Koekelarebos langs de Litterveldstraat in Koekelare.

Om 19.30 uur start de wandeling van ongeveer 2,5 km onder begeleiding van een gids. Onderweg en bij aankomst bieden we alle deelnemers een (warm) drankje aan.

Trek stevige stapschoenen of laarzen aan. Voel je je veiliger met een zaklamp, dan graag een klein model afgedekt met gekleurd doorschijnend plastiek, wat de nachtdieren minder verstoort en toch zorgt voor veiligheid en sfeer. Goed opgelet tijdens de wandeling? Misschien winnen de kids dan wel een prijsje!

De wandeling is gratis, maar wel graag vooraf inschrijven (aantal volwassenen en kinderen) bij de milieudienst van Koekelare. Dat kan tot vrijdag 11 oktober om 12 uur via mail naar robrecht.hindryckx@koekelare.be of via 051 61 04 86.