Multimovepad De Klokkenput

Op het domein van sport- en cultuurcentrum De Klokkenput in Eernegem werd in 2024 het eerste multimovepad van de gemeente aangelegd. Dit project kwam er met steun van een subsidie van de provincie West-Vlaanderen vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling – ELFPO en in samenwerking met het Agentschap Natuur & Bos en Sport Vlaanderen.

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Beide agentschappen trekken kinderen weer naar buiten om er te ravotten. Zowel bewegen als de natuur zijn immers goed voor de gezondheid.

Daarom creëerden ze multimovepaden, een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij twaalf bewegingsvaardigheden in te oefenen. De multimovepaden zorgen voor een optimale (natuur)beleving en laten kinderen volop bewegen en ravotten. Want bewegen is gezond … en al zeker in de natuur!

Uiteraard zijn ze ook gewoon als wandelpad te gebruiken. Ideaal voor ouders en begeleiders die even de benen willen strekken. De multimovepaden zijn gratis toegankelijk tussen zonsopgang en -ondergang.

En nu is er dus ook zo'n fantastisch multimovepad in onze gemeente! 

Multimovepad De Klokkenput: 

  • Bewegwijzerd beweegpad in het bos of in een park
  • Natuurlijke hindernissen en houten constructies op kindermaat (3-12 jaar)
  • Attracties, speels, uitdagend, natuurlijk en duurzaam
Naar top