Coronavirus: algemene informatie

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020 0 u.

Door het corona-virus zijn heel wat beschermingsmaatregelen van kracht tot en met 19 april 2020. We bundelden ze in een handig overzicht en passen het overzicht ook aan van zodra er iets wijzigt.

Welke maatregelen zijn op vandaag van kracht?

Heb je vragen over het corona-virus of heb je hulp nodig? Contacteer de corona-noodlijn van de gemeente op het nummer 059 34 11 23.

Ik wil meer informatie over de corona-noodlijn.

Om de bevolking en de tijdelijke werklozen te ondersteunen door de impact van de corona-crisis, werden verschillende steunmaatregelen uitgewerkt.

Ik wil een overzicht van de steunmaatregelen voor de bevolking - tijdelijke werklozen.

Het lokaal bestuur houdt een lijst bij met alle handelaars die nog open zijn en die een afhaalservice, thuisleverservice en/of online bestellingen aanbieden. 

Welke handelaars zijn nog open en bij welke handelaars kan ik terecht voor afhaalservice of thuisbezorging?


Het lokaal bestuur richt samen met de Ichtegemse huisartsen een corona-consultatiepunt op in de sporthal van Eernegem.

Ik wil meer informatie over het corona-consultatiepunt.
Ik wil mij aanbieden als vrijwilliger in het corona-consultatiepunt.

Door het corona-virus zijn de speelpleinwerking, buitenschoolse kinderopvang en alle kampen tijdens de paasvakantie 2020 geannuleerd. Er wordt wel noodopvang voorzien.

De speelpleinwerking, BKO en kampen zijn geannuleerd tijdens de paasvakantie. Wat nu?

Ondertussen kijken we allemaal hoopvol uit naar de zomervakantie. Inschrijven voor de kampen georganiseerd door het lokaal bestuur en de buitenschoolse kinderopvang kan vanaf 30 maart 2020.

Ik wil mijn kind(eren) inschrijven voor de zomerkampen of BKO in de zomervakantie

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bundelde de richtlijnen voor alle zorgprofessionals op hun website. Je kunt dit handig overzicht hier raadplegen:

Ik wil de richtlijnen voor zorgprofessionals van Agentschap Zorg & Gezondheid raadplegen

Door het corona-virus worden verschillende lopende wegenwerken in de gemeente stilgelegd. Concreet gaat het over de werken in Eernegem, de werken in de Keibergstraat (Ichtegem) en de werken in de Oude Heirweg (Ichtegem).

Wat met de werken in Eernegem?

Autokeuring

Alle voertuigen krijgen uitstel/verlenging van de technische keuring met 4 maanden. Dit geldt voor de periode vanaf 13 maart 2020 tot het einde van de noodmaatregelen (zonder toeslag en met behoud van eventuele bonusgeldigheid).

Meer info via https://www.km.be/

Wie vragen heeft omtrent deze maatregelen of het coronavirus kan terecht op het nummer 059 34 11 23 van 8.30 tot 17 uur.