Lokale coronamaatregelen in het kader van evenementen en bijeenkomsten

Gepubliceerd op woensdag 21 oktober 2020 16.22 u.

Om de verspreiding van het coronavirus in Ichtegem in te dijken, heeft het college van burgemeester en schepenen volgende bijkomende maatregelen genomen. Deze regels gaan in vanaf zaterdag 24 oktober 2020.

  • Verhuur van gemeentelijke zalen wordt stopgezet tot en met 31 december 2020.

Dit betekent dat er geen evenementen, bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd kunnen worden in onze gemeentelijke accommodaties.

De voorlopig enige uitzondering hierop is de organisatie van sportactiviteiten. Momenteel worden de protocollen sport door de hogere overheid aangepast. In afwachting blijven de regels rond sport ongewijzigd. Verdere communicatie hieromtrent volgt later.

  • Het lokaal bestuur organiseert zelf geen activiteiten en evenementen meer tot en met 31 december 2020.

Zo zien we helaas onze kunstambachtenbeurs, workshops in de bibliotheken, lessenreeksen in Dorpshuis De Ster, de Bietenstoet en de wedstrijd mooist versierde biet in het water vallen.

  • Uitzondering: coronaproof outdoor-activiteiten die veilig kunnen verlopen

  • De etalage-actie in samenwerking met Unizo, de Sint-Maartenswandelzoektocht van Loopclub Presto en de rondgang van Sint-Maarten te paard zijn volledig coronaproof en gaan door.
  • De zoektochten in onze gemeente naar aanleiding van de lancering van ons Huis van het Kind.
  • De tradities rond 1 november (Reveil: bezoek aan de begraafplaatsen opgeluisterd door livemuziek) en het vredesmoment op 11 november 2020 houden we ook in ere.
  • ! Belangrijk: als lokaal bestuur blijven we wel opvang voorzien voor de kinderen in de vakanties.

We wachten nog op richtlijnen wat betreft de organisatie van de crea- en sportkampen in de herfstvakantie. Van zodra hier meer duidelijkheid rond is, zullen we hierover communiceren.

Begin december worden deze maatregelen geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.