Laat het zoemen met bloemen

Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2019 15.41 u.

Bestel vanaf 15 maart je gratis bloemenzaad voor bijen

Onze bijtjes verdienen extra zorg. Eén van hun problemen is een verminderd aanbod van nectar en stuifmeel. Het tekort aan stuifmeel en nectar is in Vlaanderen één van de belangrijkste oorzaken van de achteruitgang van bijen. Met de actie ‘Laat het zoemen met bloemen’ willen we de bijen een handje helpen!

Veel bomen, struiken, en planten in de tuin kunnen een mooie bijdrage leveren aan het kostje van bijen. Bloei is het sleutelwoord, maar niet iedere bloem lokt een bij! Goed toegankelijke bloemen én een stevige nectarproductie zijn dé succesfactoren om bijen te plezieren.

Met de bloemenzaadjes van ‘laat het zoemen’ leg je een zogenaamde bloemenakker of ‘bijvriendelijke tuin’ aan. Zaaien doe je op een zonnige plek en op blote grond (uitstrooien in het gras heeft totaal géén zin!). Deze bloemenakker is voor jou hopelijk het begin van nóg meer aandacht voor natuur in je tuin!

Hoe kun je jouw bloemenzaadjes bestellen?

Surf naar www.west-vlaanderen.be/bijen of bel naar het gratis nummer 0800 20 021

Je kunt ook in het Provinciaal informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge) of in de provinciale bezoekerscentra (Bulskampveld, de Palingbeek, De Gavers, De Blankaart en het Zwin Natuurpark) terecht. Daar worden de zaadjes ook fysiek verdeeld, zolang de voorraad strekt!