Inwoners Ichtegem krijgen Coronavaccin in Zomerloos Gistel

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021 16.26 u.

Ichtegem vormt samen met Torhout, Kortemark, Koekelare, Oudenburg en Gistel de eerstelijnszone Houtland & Polder. De burgemeesters van de eerstelijnszone Houtland & Polder klopten op donderdag 14 januari 2021 de vaccinatielocaties af: De Mast in Torhout en Zomerloos in Gistel.

De komende maanden zullen de inwoners van Ichtegem, Gistel en Oudenburg zich tegen het coronavirus kunnen laten inenten in Vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel. Vlaanderen bepaalt dat een gemeente ondeelbaar is en gekoppeld moet worden aan 1 vaccinatiecentrum. Alle inwoners van Bekegem, Eernegem en Ichtegem zullen hun vaccin dus in Zomerloos krijgen.

Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark zullen dan weer terecht kunnen in De Mast in Torhout.

Daarmee liggen de locaties van de twee vaccinatiecentra voor onze eerstelijnszone ook definitief vast. Voor de keuze van de locaties is het belangrijk dat de beschikbare zaal voldoende groot is om de hele operatie degelijk en veilig te kunnen uitrollen, vlot toegankelijk en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Niet iedereen raakt echter zomaar op eigen houtje in een vaccinatiecentrum, en al zeker niet als dat zich niet in de eigen gemeente bevindt. Daarom zullen er ook enkele flankerende maatregelen worden genomen aangezien het de bedoeling is dat mensen veilig, vlot en zoveel als mogelijk in het vaccinatiecentrum geraken. Deze worden in de komende weken verder uitgewerkt en gecommuniceerd naar de brede bevolking. Zo streven we met onze zone naar een vaccinatiegraad van ruim 70 procent.

Het is nu nog wachten op verdere richtlijnen in verband met het inboeken van een afspraak om je te laten vaccineren.

Wie meer info wenst over het vaccin, kan terecht op de website www.laatjevaccineren.be.

Alle inwoners van Ichtegem zullen in de maand februari meer praktische informatie rond het vaccinatiecentrum (hoe te bereiken - wat breng ik mee naar het centrum - waar kan ik parkeren) in de brievenbus ontvangen.