Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang

Initiatief buitenschoolse kinderopvang (Kastaar – Kornuit - Kapoen)

In zowel Ichtegem, Eernegem als Bekegem bieden wij opvang aan buiten de schooluren voor alle kinderen van het basisonderwijs die in onze gemeente schoolgaan en/of wonen.  Wij staan ook open voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte die in het buitengewoon onderwijs schoolgaan of in onze gemeente wonen.

De Kastaar, De Kornuit en De Kapoen zijn op maat van de kinderen ingericht en nodigen de kinderen uit om te spelen op veel verschillende manieren. Een gemotiveerd, bekwaam en creatief team stimuleert het spel van de kinderen via vrij spel en activiteiten.  De kinderen kunnen steeds kiezen tussen activiteiten en vrij spelen. 

“Begeleid vrij spel” is … 

alleen of samen met vrienden kampen bouwen, go-kart ritjes maken, met speelgoedauto’s racen, voetballen, stripverhalen verslinden, winkeltje spelen, ravotten in het speelbos, een verkleedpartijtje organiseren, tornooitje tafelvoetbal, blokkentorens bouwen, zandtaartjes maken, partijtje Air Hockey, poppen verzorgen, muziek beluisteren, gezelschapsspel spelen, … of gewoon lekker niksen.

Nieuw in de opvang?

Wil je wat meer weten over de werking, hoe je kan inschrijven, het pedagogisch beleid, de dagstructuur, ... . Bekijk dan even de powerpoint onderaan in bijlage.

Downloads

Naar top