Informatie voor de handelaars

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020 15.43 u.

De Nationale Veiligheidsraad heeft op vrijdag 27 maart 2020 beslist om de maatregelen die reeds van kracht waren in de strijd tegen het coronavirs te verlengen. De maatregelen gelden tot en met 19 april 2020.

Wat zijn de regels voor de handelszaken? Welke mogen open blijven, welke moeten sluiten?
Ik wil een overzicht van alle maatregelen die opgelegd werden in het kader van het coronavirus.

Voor de handelszaken werden vanuit de verschillende overheden steunmaatregelen voorzien. Ook het lokaal bestuur laat de handelaars niet in de steek. We bundelden de verschillende maatregelen op één overzichtelijke pagina.

Het bestuur biedt ook een lijst aan van alle handelaars die nog open zijn en die een afhaalservice, thuisleverservice of online bestellingen aanbieden. Als handelaar kun je je eenvoudig aanmelden op deze lijst door een formulier in te vullen. Verder zijn er ook verschillende affiches voor de handelaars beschikbaar.

Ik wil een overzicht van de verschillende steunmaatregelen voor de handelaars.
Ik wil mijn handelszaak toevoegen aan de lijst met handelaars.
Ik wil de affiches downloaden en afprinten.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bundelde de richtlijnen voor alle zorgprofessionals op hun website. Je kunt dit handig overzicht hier raadplegen:

Ik wil de richtlijnen voor zorgprofessionals van Agentschap Zorg & Gezondheid raadplegen

Door het corona-virus worden verschillende lopende wegenwerken in de gemeente stilgelegd. Concreet gaat het over de werken in Eernegem, de werken in de Keibergstraat (Ichtegem) en de werken in de Oude Heirweg (Ichtegem).

Wat is de invloed van het corona-virus op de werken in Eernegem?

Wie vragen heeft omtrent deze maatregelen of het coronavirus kan terecht op het nummer 059 34 11 23 van 8.30 tot 17 uur.