Openlucht wielertalkshow "In het wiel van Richard" met sportjournalist Maarten Vangramberen

Op 16 juni 2023 is het dag op dag 75 jaar geleden dat Richard verongelukte. Hoog tijd om eens stil te staan bij het leven en de prestaties van coureur Richard.
De tuin van Huis Dekeyser in Ichtegem vormt het openlucht schouwtoneel van deze onvergetelijke avond. Niemand minder dan sportjournalist Maarten Vangramberen graaft met Dylan Casteleyn en Koenraad Vandenbussche in het verleden.
Wie was Richard Depoorter, wat maakte hem zo’n goede coureur, welke impact had de tweede Wereldoorlog op zijn profcarrière en wat maakt zijn overlijden zo mysterieus?
Zo hoorde je het verhaal van Richard Depoorter nog nooit met beeld, livemuziek en persoonlijke getuigenissen.
Verwacht je aan een boeiende avond, met Vive le Vélo-achtige vibes, vol Ichtegemse wielergeschiedenis. Dit mag je niet missen!
___________________________________________________________
𝗘𝘅𝗽𝗼: 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗶𝗲𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗥𝗶𝗰𝗵𝗮𝗿𝗱
Aansluitend op het avondpraatprogramma opent deze tijdelijke expo.
Unieke stukken uit het leven van Richard Depoorter worden in het weekend van 17 en 18 juni exclusief tentoongesteld. Van de beker die hij won na Luik Bastenaken Luik, unieke foto’s en documenten, tot de originele rouwkransen van zijn begrafenis…
Ook een stuk van het archief van Ichtegem Sportief – uit de collectie van KOERS, museum van de Wielersport in Roeselare - keert voor één keer terug naar de roots in Ichtegem. Deze unieke, gratis, expo mag je niet missen!
Zaterdag 17 en zondag 18 juni van 10 tot 16 uur in OC De Ster (Engelstraat 54 - Ichtegem)
Gratis

Ontdek hier het volledige programma Het Jaar van Richard.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

gemeentebestuur Ichtegem

Filter op categorie