IchtegemInspireert: beleidsplan en participatieplatform

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2019 23.30 u.

In januari is er een nieuwe legislatuur begonnen. Dat is de periode van 6 jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. In die periode zal de huidige coalitie van W.I.T. en Liberaal 2018 de gemeente besturen, samen met de andere partijen die in de gemeenteraad zetelen.

Voor deze periode heeft het gemeentebestuur een beleidsplan opgesteld. Dit plan geeft aan welke initiatieven de gemeente en het Sociaal Huis in petto hebben. Je kunt het hier inkijken of onderaan deze pagina downloaden. 

Er staat heel wat op stapel

Er staat immers heel wat op stapel binnen alle beleidsdomeinen: welzijn, mobiliteit, infrastructuur, sociale dienstverlening, participatie, veiligheid, lokale economie, jeugd, vrije tijd, milieu en duurzaamheid,… Neem een kijkje in het beleidsplan voor meer informatie.

Deel je ideeën en bekommernissen via www.ichtegeminspireert.be

Maak kennis met ons gloednieuw participatieplatform www.ichtegeminspireert.be

In Ichtegem willen we onze burgers op zoveel mogelijk manieren betrekken, bij het beleid of bij specifieke projecten. Het bestuur wil de burger inspireren én de burger mag het bestuur ook inspireren! Het platform www.ichtegeminspireert.be helpt ons hierbij. Op dit platform kun je als burger op elk moment een idee achterlaten. 

De komende maanden polsen we naar jullie ideeën om het beleidsplan kracht bij te zetten. Heb je een voorstel rond duurzame mobiliteit, communicatie, jeugd, sport, dienstverlening? Laat het ons zeker weten. Op www.ichtegeminspireert.be kun je het beleidsplan ook nalezen en per topic ideeën achterlaten. 

Afhankelijk van de actualiteit zullen we dit platform in de toekomst ook inzetten om stemmen te verzamelen, te discussiëren, enquêtes te lanceren, kort te polsen naar jullie mening over een standpunt,...

Heb je zelf een idee of hoe we dit platform kunnen inzetten om jou of bepaalde doelgroepen beter te betrekken, laat het ons ook via de dit platform weten. Wie weet krijgt jouw voorstel binnenkort wel een plaats op het platform.

Wees gerust, ook ‘offline’ zullen we naar de inwoners blijven luisteren! Meer hierover volgt in september 2019!