#IchtegemInspireert-awards

Elk jaar zet de gemeente de meest verdienstelijke inwoners in de bloemetjes. De gemeentelijke sport- en de cultuur-, jeugd-, milieu- en seniorenprijzen werden daarom tot vorig jaar uitgereikt.

Vanaf dit jaar organiseren we een gloednieuwe awardshow: de #IchtegemInspireert-awards, waarbij àlle inspirerende burgers kans maken op één van de acht felbegeerde awards.

Wat zijn de #IchtegemInspireert-awards?

Naast 4 sportprijzen - sportman, sportvrouw, jeugdsporter en sportvereniging van het jaar - worden ook 4 IchtegemInspireert-awards - inspirerende jongere, volwassene, senior en vereniging/school - uitgereikt aan inwoners die zich op een inspirerende manier ingezet hebben voor onze gemeente in 2019.

Awardshow afgelast

De awardshow van vrijdag 27 maart 2020 in De Klokkenput is omwille van het coronavirus afgelast.

We gingen toen verschillende weken in lockdown, maar dachten met het bestuur toch na over alternatieve mogelijkheden om de prijzen alsnog uit te delen. Want dat verdienen onze genomineerden natuurlijk!

Een eerste idee was om de winnaars thuis of op training te gaan verrassen tijdens de zomerperiode, maar omdat er steeds beperkende maatregelen in ons aantal contacten bleven gelden, vonden we geen ideaal moment.

Toen de situatie er in september weer iets beter uitzag, maakten we plannen om alsnog een awardshow in de ‘light-versie’ te organiseren. Het plan was gesmeed, het licht en geluid lag opnieuw vast, de presentatrice was geboekt en de muzikale omkadering in orde... We zouden de genomineerden midden oktober allemaal een uitnodiging bezorgen om in bubbels een mini-awardshow te komen bijwonen. Helaas laat de gezondheidssituatie dergelijke evenementen opnieuw niet toe.

Het lokaal bestuur heeft bovendien besloten om zelf geen activiteiten en evenementen meer te organiseren tot eind dit jaar uit veiligheidsoverwegingen. Een show zit er niet meer in voor 2020.

Wij staan toch te popelen om de winnaars alsnog bekend te maken, maar bergen de awards voorlopig nog even terug op in de kast.

Hopelijk kunnen we naar het einde van het jaar toe de winnaars toch nog persoonlijk in de bloemetjes gaan zetten, of verwittigen van een eervolle 2de of 3de plaats.

Meer info volgt in december.