Ichtegembon

Een hart voor onze lokale handelaars: koop lokaal en geef ze een duwtje in de rug dankzij de Ichtegembon!

Het lokaal bestuur lanceert de gloednieuwe Ichtegembon: alle inwoners kunnen vanaf 1 juni tot en met 15 juli 2020 waardebonnen aankopen om te spenderen bij hun favoriete lokale handelaar(s).

Het bestuur legt bij elke aangekochte waardebon 20% op, zo wordt je waardebon van 10 euro, 12 euro waard! Win-win voor jou én voor onze lokale handelaars!

Klik hier om naar ons aankoopplatform te gaan. Je klikt je favoriete handelaar(s) aan, geeft aan hoeveel bonnen je wenst te kopen en betaalt alles online. Daarna kun je jouw bon(nen) onmiddellijk downloaden en afprinten. Het lokaal bestuur stort daarna het bedrag van de waardebon, vermeerderd met 20% door naar de rekening van de handelaar. De handelaar krijgt dus onmiddellijk de centen op zijn rekening. Iedereen kan meerdere Ichtegembonnen bij verschillende handelaars aankopen (voor max. 1000 euro per persoon en max. 6000 euro per handelaar).

De aangekochte bon(nen) zelf kun je vanaf 1 september 2020 tot en met 30 april 2021 gebruiken bij de handelaar(s) waarvoor jij hebt aangekocht!

Ben je zelf lokale handelaar of ondernemer en wil je dat jouw klanten ook Ichtegembonnen van jouw zaak of onderneming kunnen aankopen? Je kunt je nog steeds toevoegen aan onze lijst.

Modaliteiten Ichtegembon

Het college heeft, in uitvoering van het gemeentelijke reglement houdende de Ichtegembon, goedgekeurd op de gemeenteraad van 7 mei 2020 onderstaande modaliteiten vastgelegd:

Deelname aan de actie

De aanbieders die wensen deel te nemen aan de Ichtegembon kunnen zich registreren via het formulier dat wordt voorzien op de gemeentelijke website www.ichtegem.be. Bij de registratie wordt gevraagd om naast de contactgegevens van de aanbieder, ook het ondernemingsnummer, vestigingseenheid binnen het grondgebied van Ichtegem en rekeningnummer mee te geven.

Aanbieders die wensen deel te nemen, maar achterstallige belastingverplichtingen ten aanzien van de gemeente hebben, worden uitgesloten van de actie tot aan deze belastingverplichtingen voldaan wordt.

Overeenkomst aanbieder

Het college van burgemeester en schepenen sluit, bij inschrijving van de aanbieder op de Ichtegembon, de overeenkomst af met de aanbieders zoals bepaald in art. 2 van het reglement van 7 mei 2020 voor de gemeentelijke cadeaubon als steunmaatregel.
Iedere deelnemende aanbieder ontvangt van de gemeente een promotiepakket, bestaande uit een affiche en raamsticker, om zijn/haar deelname aan de Ichtegembon kenbaar te maken.

 Afbakening Ichtegembon

  • Iedere klant kan voor maximaal 1.000,00 euro aan bonnen kopen. (De totale waarde van de bonnen mag per klant dus maximaal 1.200,00 euro bedragen).
  • Per aanbieder kunnen maximaal voor een waarde van 6.000,00 euro aan bonnen aangekocht worden, bestaande uit 5.000,00 euro door de verschillende klanten en 1.000,00 euro aan toegevoegde waarde door de gemeente Ichtegem.

Verwerkingstermijn

De dienst lokale economie zal wekelijks de gereserveerde bonnen aan het schepencollege voorleggen ter goedkeuring. Na goedkeuring zal het bedrag per aanbieder binnen de 7 kalenderdagen na de beslissing van het schepencollege op het door de aanbieder opgegeven rekeningnummer gestort worden.

Info voor aanbieders

Op het einde van de aankoopperiode waarin de Ichtegembonnen kunnen besteld worden (i.e. 15 juli 2020), maakt de gemeente een lijst over per handelaar met de identificatiecodes van de bestelde bonnen.