Ichtegembon

De gemeente heeft een cadeaubon van eigen bodem: de Ichtegembon. Het initiatief kwam tot stand om het lokaal kopen bij de Ichtegemse handelaar te stimuleren. Het gemeentebestuur koos voor een eenvoudig en digitaal systeem dat volledig gratis te gebruiken is.

Op deze pagina kun je alle informatie over de Ichtegembon en hoe jij je als handelaar kunt registreren nalezen. Er is onderaan deze pagina ook een gebruikshandleiding terug te vinden.

De voordelen van de Ichtegembon?

 • Burgers die op zoek zijn naar een cadeaubon kunnen de lokale handelaars steunen door online een Ichtegembon aan te kopen, geldig bij alle geregistreerde handelaars.
 • De Ichtegembon is niet enkel online te koop. Een fysieke bon in geschenkverpakking kan ook steeds worden aangekocht in het administratief centrum in Eernegem.
 • De handelaar hoeft in principe geen investering te doen om mee te genieten van dit initiatief.
 • Er wordt gewerkt met een restwaarde waardoor een Ichtegembon ook bij verschillende handelaars kan worden verzilverd tot dat het saldo op is. Klanten kunnen, aan de hand van het unieke nummer op hun bon, het openstaand saldo steeds checken via ichtegembon.be.
 • De gemeente zal de Ichtegembon uitreiken bij feestelijke momenten zoals jubilea en geboortes in de gemeente. Daarnaast zullen er ook Ichtegembonnen worden verdeeld als prijs bij verschillende acties georganiseerd door het gemeentebestuur.
 • Door het digitale en automatische systeem zullen terugbetalingen sneller en op regelmatige tijdstippen worden verricht aan de handelaars.

Meegenieten van de Ichtegembon?

Registreer dan snel jouw handelszaak. Je dient hiervoor volgend stappenplan te volgen:

 1. Registreer jouw handelszaak via www.ichtegembon.be onder de knop ‘Voor handelaars’.
 2. Na registratie en activatie door de dienst lokale economie zal je een bevestigingsmail ontvangen.
 3. Download de Citybon Scan App in de App Store of Google Play Store.
 4. Ga daarna via de website en de knop ‘Voor handelaars’ naar het handelaarsplatform. Onder de rubriek ‘Activatie app’ vind je jouw persoonlijke QR-code.
 5. Scan deze QR-code met de Citybon Scan App om jouw smartphone met jouw account te koppelen.
 6. Vanaf nu kun je Ichtegembonnen scannen met de app. Het is belangrijk dat je de Ichtegembon meteen scant zodra een klant hiermee betaalt.
 7. Via het handelaarsplatform kun je ook steeds een overzicht terugvinden van jouw geïnde Ichtegembonnen.
 8. Het gemeentebestuur betaalt het verschuldigde bedrag vlot en op regelmatige tijdstippen op jouw bankrekeningnummer.

Het gemeentebestuur wil met deze steun een boost geven aan de lokale economie. De registratie en het gebruik van de toepassing van de Ichtegembon is voor de handelaar volledig gratis. Daarnaast zorgt het gemeentebestuur ook voor promotiemateriaal om elke deelnemende handelszaak in de kijker te zetten.

Downloads

Naar top