Ichtegem viert Sint-Maarten *coronaproof

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020 9.04 u.

Naar aanleiding van de verstrenging van de coronamaatregelen en de bijkomende beslissing van het lokaal bestuur om tot en met 31 december 2020 zelf geen activiteiten en evenementen te organiseren, werden de feestelijkheden rond de komst van Sint Maarten aangepast tot volgend coronaproof programma:

Zaterdag 17/10/2020 t.e.m. donderdag 5/11/2020: etalage-actie

Ga op zoek in de Ichtegemse etalages naar de verschillende Vlaamse spreekwoorden!

De wedstrijdformulieren worden bedeeld in de plaatselijke basisscholen en zijn te vinden bij alle deelnemers.

Het ingevulde wedstrijdformulier gooi je ten laatste op donderdag 5 november 2020 in de brievenbus van de bibliotheek, Engelstraat 66. UNIZO en het gemeentebestuur trakteren samen 30 mooie prijzen!

Zondag 1/11/2020 t.e.m. zondag 15/11/2020: wandelzoektocht

Door de coronamaatregelen kan de jaarlijkse wandeltocht van Loopclub Presto dit jaar niet doorgaan. Er werd een alternatieve wandelzoektocht van 6,5 kilometer uitgewerkt die je samen met je bubbel kunt uitvoeren!

Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij Extra Time (sporthal Ichtegem), dagbladhandel Heidi (Torhoutbaan) en dagbladhandel Sonja (Engelstraat). Voor de winnaars is een mooie prijzenpot voorzien.

Meer informatie kan je ook op de website van Loopclub Presto terugvinden.

Vrijdag 6/11/2020 - rondgang Sint-Maarten te paard

Dit jaar helaas geen Bietenstoet en volksfeest, maar een rondgang van Sint-Maarten te paard vergezeld van Pieten en muziek van de Pietenband.

Wacht jij het hoge gezelschap ook op langs het parcours of voor je huis? Uiteraard in je eigen bubbel en met voldoende afstand! Wie een versierde biet bij heeft, krijgt een lekkere speculaaskoek van de Pieten.

Let op! Hou voldoende afstand van de Sint en de Pieten, blijf in je eigen bubbel, kom niet in groepen samen langs het parcours!

Parcours

De Pinne - Koekelarestraat - Engelstraat - Vossebeekwegel - Vossebeekstraat - Melkerijstraat - Tramstatie - Moerdijkstraat - Rubenslaan - Abdijstraat - Sint-Amandusstraat - Sint-Bertinuslaan - De Pinne

* NIEUW *: Ruus Buus Buus - exclusieve filmpjes over Sint en Piet

Waar wonen Sint en Piet als ze elk jaar naar onze streken komen? Waarom hangt er een romeins uniform in de kleerkast van de Sint? En wie test elk jaar de kwaliteit van de bietenoogst?

Nog zoveel vragen over leven en werk van Sint-Maarten zijn onbeantwoord. Met Ruus Buus Buus - een reeks exclusieve filmpjes over Sint en Piet - kom je heel wat te weten!

Op dinsdag 27 oktober 2020 om 17 uur verschijnt het eerste filmpje. Dinsdag 3 en dinsdag 10 november 2020 volgt telkens nog een filmpje op de Facebookpagina Sint-Maarten en hieronder!