Ichtegem steunt de lokale handelaars: info Ichtegembon en corona-hinderpremie

Gepubliceerd op dinsdag 19 mei 2020 17.09 u.

In Ichtegem laten we niemand in de steek!

De gemeenteraad keurde op 7 mei 2020 volgende steunmaatregelen goed voor onze lokale handelaars:

Gemeentelijke corona-hinderpremie

Ben jij een Ichtegemse handelaar of ondernemer en moest jij de deuren noodgedwongen volledig of gedeeltelijk sluiten omwille van het coronavirus?Wij geven een duwtje in de rug! Het lokaal bestuur geeft een éénmalige premie van 250 euro aan deze getroffen handelaars. De ondernemingen en handelaars, met vestigingseenheid op het grondgebied van Ichtegem, die de hinder- of compensatiepremie van VLAIO verkregen hebben, komen hiervoor in aanmerking.Je aanvraag indienen is eenvoudig, vul het online¬†formulier¬†onderaan deze pagina in. We vragen om de nodige bewijsstukken aan je aanvraag toe te voegen:

  • Het schrijven van het Agentschap Innoveren en Ondernemen met de beslissing omtrent jouw aanvraag
  • Een bewijs van storting (rekeningafschrift) van de hinder- of compensatiepremie door het Agentschap.

Lees ook zeker het reglement na onderaan deze pagina en vul daarna het inschrijvingsformulier in! De dienst lokale economie controleert en verwerkt je aanvraag. Na goedkeuring door het schepencollege wordt de premie binnen de 7 dagen op je rekening gestort.

Ichtegembon

Oproep aan de Ichtegemse handelaars: stel je kandidaat voor de Ichtegembon!

Het lokaal bestuur van Ichtegem lanceert de Ichtegembon: een steunmaatregel voor de lokale handelaars en ondernemers om hen een duwtje in de rug te geven tijdens en na de coronacrisis.Inwoners kunnen binnenkort waardebonnen aankopen, om te spenderen bij hun favoriete lokale handelaar. Het lokaal bestuur legt bij elke aangekochte waardebon 20% op. Win-win voor burgers en handelaars!

Ben jij een Ichtegemse handelaar of ondernemer? Schrijf je dan gratis in voor het systeem van de Ichtegembon!

Tussen 1 juni en 15 juli 2020 voegen we jouw handelszaak toe aan onze webshop. Burgers kunnen in die periode één of meerdere waardebonnen aankopen bij jouw zaak. Het lokaal bestuur stort daarna het bedrag van de waardebon, vermeerderd met 20% door naar jouw rekening om je een extra duwtje in de rug te geven.Lees het reglement onderaan deze pagina zeker goed na en vul daarna het inschrijvingsformulier in! De dienst lokale economie neemt snel contact met je op om de administratie te regelen en je een communicatiepakket te bezorgen. Zo maak je ook aan je klanten duidelijk dat ze jouw handelszaak of onderneming kunnen steunen!

Tussenkomst voor de vaste marktkramers

De vaste marktkramers zullen voor het 2de, 3de en 4de kwartaal van 2020 geen standgeld, noch een vergoeding voor elektriciteit moeten betalen.

Maatregelen hogere overheden

Ook de federale en Vlaamse overheid lanceerden verschillende steunmaatregelen. Meer informatie hierover vind je via https://www.ichtegem.be/steunmaatregelen-voor-de-handelaars.