Ichtegem motiveert inwoners voor hun coronaprik via sensibiliserende quotes op broodzakken

Gepubliceerd op maandag 17 mei 2021 11.54 u.
Vanaf nu vind je bij de bakkers in Groot-Ichtegem, Gistel en Oudenburg je brood terug in een vaccinatiejasje.
Samen met onze buurgemeenten lanceerden we namelijk een originele sensibiliseringscampagne om jou op een bijzondere manier het belang van vaccineren meegeven.
Vergeet je niet te vaccineren... Maar eerst een stuutje smeren!

De inwoners van Ichtegem, Gistel en Oudenburg kunnen voor hun coronavaccin terecht in vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. De drie lokale besturen werken nauw samen om deze organisatie op zich te nemen. Nu pakken de drie gemeenten uit met een originele broodzakkencampagne.

De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Momenteel wordt er volop gevaccineerd binnen de 60-plussers en risicopatiënten. De actieve, jonge bevolking mag zich dus stilaan opmaken om de uitnodiging in de bus te ontvangen. Dit is vaak ook de doelgroep die de gevolgen van het virus durft onderschatten en misschien nog twijfelt om zich te laten vaccineren.

Daarom slaan Ichtegem, Gistel en Oudenburg de handen in elkaar om een originele communicatiecampagne op poten te zetten. We lanceren broodzakken die, naast een ludieke quote, ook het adres van vaccinatiecentrum Zomerloos bevat én, nog belangrijker, een aansporing dat mensen ook nadat ze gevaccineerd zijn de maatregelen nog even moeten aanhouden.

Pas wanneer we met voldoende mensen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we terugkeren naar het normale leven. Ondertussen zullen de Gistelse, Ichtegemse en Oudenburgse inwoners hun broden dus in een corona-broodzak terugvinden. Op die manier komt het gespreksonderwerp opnieuw op tafel en kan het mensen op een laagdrempelige manier sensibiliseren.

De broodzakken werden gratis verdeeld bij alle bakkers in Ichtegem, Eernegem en Bekegem.